Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

ИГРАЧИ ХОЋЕ ВИШЕ НОВЦА - Ђоковић изборио смену Кермоуда

Неки од највећих светских асова били против Кермоудове смене, Надал и Вавринка јасно и гласно, а Федерер у рукавицама
ФОТО: EPA/LARRY W. SMITH

Крис Кермоуд, председник АТП тура, напустиће ову функцију на крају године, али Ђоковић није хтео да коментарише овакав расплет на врху професионалног тениса.

- Не желим да одговорим директно, нити да октријем своје мишљење, јер би то било кршење тајности на коју сам обавезан – рекао је Ноле када је на конференцији за медије био запитан о Кермоудовој смени.

Иако он то никада није потврдио, месецима се говори иза кулиса врхунског тениса да је Ђоковић предводник струје која жели смену свог председника. С обзиром да је Ноле председник Савета играча и члан АТП борда, јасно је да је његов утицај од огромног значаја, па је лако претпоставити да овакав исход гласања не би ни могао да буде да Ђоковић није био “за”.

Када се томе дода да су неки од највећих светских асова били против Кермоудове смене – Надал и Вавринка јасно и гласно, а Федерер у рукавицама – онда је јасно колика је тежина Ђоковићевог става.

Цела прича је око новца, односно иницијативе коју је поднео Канађанин Поспишил који је као представник играча између 50. и 100. места АТП листе, изложио став да они нису довољно плаћени.

По мишљењу ове групе, Кермоуд је више био на страни турнира него на страни играча, а њихови ставови су редовно опречни када је у питању висина наградних фондова.

- Време је да наш управни одбор почне да се понаша као група бизнисмена а не као уплашена деца – написао је Поспишил.- Треба нам председник који ће првенствено бранити интерес играча.

Ђоковић, као први човек еснафа и као неко ко увек жели да помогне колегама, стао је на њихову страну а цех ће платити Кермоуд за кога одређене групе играча сматрају да се није довољно ангажовао да се премије повећају.

- Ми имамо АТП куп, имамо и Мастерс следеће генерације, и то је добро, али постоје и неки интерни проблеми који морају да се решавају – истакао је Ноле у Индијан Велсу. – Структура наше организације није добра а председник треба да решава проблеме. Често невоље настају из односа два играча или два турнира и зато сам сматрао да је потребно решавати системски. Морамо да решимо проблем конфликта интереса.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.