Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Срђан демантовао Вању Грбића: Новак није био болестан

Осврнуо се и на критике током на рачун свог сина када је био у кризи резултата пре прошлог лета
ФОТО: twitter

Срђан Ђоковић је јуче на ТВ Прва демантовао изјаву Вање Грбића да је Новак био болестан у младости.

Одбојкашка легенда је дан раније критикујући квалитет српских тренера који раде са децом рекао “да је Новак случајност, да би са свим здравственим проблемима које је имао у младости, диоптријом, астмом, алергиом, био шкартиран од стране тренера.”

Ђоковић старији је одмах послао поруку тражећи да се укључи у емисију да јуче је и сам био гост.

- Није тачно да је Новак био болеста. Он је овде био погрешно лечен од астме, а имао је дуплу девијацију десне ноздрве. Због тога је морао на тешку операцију у Милану. Тамо је та девијација исправљена. Није имао ни астму, ни алергију. У то време није имао ништа. Све су то произвољне приче које у медијима износе људи који нешто негде чули. Ако желе, нека дођу код мене и ја ћу им све лепо рећи. Он је од стране ТВ ЕСПН пре неколико година био проглашен за најспреминијег спортисту на свету.

Срђан је причао и о Новаковим циљевима до краја каријере.

- Он жели да обори све рекорде које имају Надал и Федерер. И сувише је амбициозан, и сувише је добар да то не би учинио. Да није био повређен, већ би био на корак од тога, а овако је на два – додао је Ђоковић. - Верујте да ће успети.

Осврнуо се и на критике током на рачун свог сина када је био у кризи резултата пре прошлог лета.

- Срби имају кратко памћење, а то се показало и у овој ситуацији. Новаков пад није био мали, имао је тешке моменте у тих годину дана, имао је велики проблем, и физички и психички. Нажалост, било је много негативних коментара из његовог народа и његове земље. Наравно, то није било већинско мишљење, него мишљење неостварених људи који ништа у животу нису направили па су једва дочекали његов пад да би почели да га пљују.

Отац најбољег тенисера света се осврнуо и на актуелни моменат.

- О свему разговарамо, али он доноси одлуку. И није погрешио. Вратио се провереној формули и опет постао број 1. А много је теже вратити се из пепела него постати број 1. Људи треба да размисле да ли уопште да коментаришу Новака, било позитивно, било негативно јер је он нешто што се догодило Србији и питање да ли ће се поновити. Будите уз Новака и уживајте још ових неколико година.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CAR
TRENERI U SRBIJI NE POSTOJE I TO VAŽI ZA SVE SPORTOVE.
KRALJ
Voleo bih da nam obrazlozis takvu svoju tvrdnju... Ako je kao sto kazes, ko je stvorio onolike asove u kosarci, vaterpolu, odboci...?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.