Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Новак славио у Шангају и дошао до 32. мастерс титуле, Ћорић пао за сат и по

Од понедељка и нове АТП листе Ђоковић ће бити други на свету, испред је само Рафаел Надал
ФОТО: Бета/АП

У финалу Мастерса у Шангају Новак Ђоковић је победио Хрвата Борну Ћорића 2:0 (6:3, 6:4) за 97 минута и славио четврти пут у овом кинеском граду, тачније тријумфовао је у сва четири финала која је играо (2012. Енди Мареј, 2013. Хуан Мартин дел Потро, 2015. Жо Вилфред Цонга, 2018. Борна Ћорић). На кинеском тлу Новак је играо 11 финала и славио 11 пута!

Новак је дошао до 32. мастерс титуле, а недавно је први у историји стигао до Златног мастерса (девет турнира серије 1000 - Индијан Велс - 5, Мајами - 6, Монте Карло - 2, Мадрид - 2, Рим - 4, Монтреал/Торонто - 4, Синсинати - 1, Шангај - 4, Париз - 4)!!!

Новак је уједно освојио и 72. титулу у каријери (има 14 освојених грен слемова - 6 Аустралијан опен, 1 Ролан Гарос, 4 Вимблдон, 3 УС опен - и 32 мастерса).

Ђоковић у Шангају није изгубио ниједан од 46 сервис гемова, а ривалима је допустио само да дођу до четири брејк лопте. За тријумф је добио 1.360.000 долара.

У финалу је два пута брејкнуо Борну, могао је и трећи пут, али је на 5:3 у другом сету пропустио три брејк-меч лопте, последњу на смеч. Потом је лако добио свој сервис гем.

Београђанин је тренутно у серији од 18 победа.

У понедељак излази нова АТП листа, Ђоковић ће на њој бити други на свету, јер је претекао Роџера Федерера, испред њега биће само Рафаел Надал, тренутно има само 215 поена више.

Када су у питању освојени мастерси (турнири серије 1000) Новак је други по броју трофеја: Рафаел Надал - 33, Новак Ђоковић - 32, Роџер Федерер - 27, Андре Агаси - 17, Енди Мареј - 14, Пит Сампрас - 11, Томас Мустер - 8, Мајкл Ченг - 7...

Када су у питању освојени турнири Ђоковић је шести: Џими Конорс - 109, Роџер Федерер - 98, Иван Лендл - 94, Рафаел Надал - 80, Џон Мекинро - 77, Новак Ђоковић - 72, Бјорн Борг - 64, Пит Сампрас - 64...

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tranzicija
Bravo Nole! Zaboravili ste uz "beogradjanin" da napisete i zvezdas. Nije ziveo na Kopaoniku,nije igrao za TK partizan...
Dane
Svaka čast velemajstore svoga posla!
THE KOMST EINDŽLS
Čitam komentare hrvatske i njihovih poznatih ličnosti i svi se slažu u jednom da se ćorić prepao od Novaka.Mislim da je veliki uspjeh biti u finalu sa najboljim svih vremena.Novače veliki si i u pobjedi i u porazu.Treba da se teniseri uče od tebe.Svaka čast Zvjerevu kako se pozdravio sa Novakom poslje poraza.Vratio si se ekspresno tamo đe ti je mjesto.Bar nam je puno srce i pored puno problema koje načas zaboravimo.ZGAZI IH SVE.
Zoran CZZG
Bravo Nole!U crveno belom dresu do uspeha...bravooooo
RS
Bravo !!!!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.