Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Вајда открио како је условио Ђоковића: Oтпусти Пепеа и једи рибу

Словак инсистирао да се виде у четири ока, да Ђоковић обогати исхрану али и да прекине сарадњу са Шпанцем
ФОТО: М. Бабић

Рибу мораш да једеш, са Пепеом Имасом мораш да прекинеш сарадњу – то су услови које је Маријан Вајда поставио Новаку Ђоковићу ако жели обнову сарадње. То је Словак открио у интервјуу једном спортском листу у Братислави.

- Први услов је био да разговарамо у четири ока – открио је Вајда који се у Новаков стручни штаб вратио пред турнир у Монте Карлу почетком априла. - Желео сам и да одмах направимо план за наредни период. У Барселони је цео стручни штаб сео и договорио се. Договор је био и да се људи око њега не мешају толико као раније. Нисмо желели да се тенис третира као филозофија.

Словак каже да су приоритети опет враћени на резултат.

- Тенис је спорт у коме човек игра против човека и ко жели да побеђује, мора да постигне квалитет сталним понављањима на тренинзима. Када играш, мораш да се сконцентришеш на тактику како да победиш а не да размишљаш о буди. Сада смо сви сагласни о приоритетима.

После Вајде у Новаков штаб се вратио и кондициони тренер Гебхард Фил-Грич.

- Много су радили на тренинзима, а Новак је јео много протеина. Он има одличне мишиће али било је потребно да се ојачају. Ноле је вегетаријанац али мора да уноси протеине животињског порекла. Зато једе више рибе јер месо неће. Мишићи су му у савршеном стању и надам се да ће се припремати и за Ју-Ес опен као и за Вимблдон.

Вајда је открио и како је дошло до обнове сарадње.

- Позвао ме је са одмора у Доминиканској републици, где је отишао после пораза од Беное Пера у Мајамију. Разговарали смо скоро сат. Био је пун сумњи. Имао је дилеме како да игра, да ли да ли да настави да ради са Агасијем и Штепанеком. Објаснио ми је да не успева да склопи прави стручни тим и да му инстинкт говори да било добро опет да сарађујемо.

Ноле је имао јако слабе резултате у том периоду.

- Желео је да буде сто одсто, али се није тако осећао. Рекао сам му да ми остави четири дана да размислим. Разговарао сам са породицом и сви су се сложили да треба да помогнем Новаку. За годину дана паузе имао сам много понуде, али нисам био спреман. Тешко је радити са било киме после Ђоковића.  

Вајда добро познаје Штепанека, не само зато што говоре сличним језиком него и кроз Новаково дружење са Чехом.

- Радек и ја смо пуно пута причали, било је јасно да жели да разуме Новака. Агаси и он су покушавали и вероватно били на правом месту, али у погрешно време. Због повреде Новак ментално није био тамо где треба. Једноставно, нису се уклопили. Објаснио ми је да је Андреов амерички менталитет другачији од нашег словенског. Није лако наћи тренера који зна тенис али и осећа личност и менталитет играча.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mali Buda
Nole, Nole?! Nije valjda da više ne meditiraš i razmišljaš stalno o meni?! Jedeš ribu?!?! Štraaašno, štraaašno!? A karma?! A kamo Nirvana?! Ha-re Kriš-na, Ha-re Kriš-na, Hare Kriš-na, Hare Hare!!! Hare Krišna, hare Rama, najbolja je, Matijević salama!
Coa
...I ponovo onaj stari. Stabilan, uporan, ko stena...
darkocu
Uh,,fala bogu da ga je poslusao,,,sad ce biti ponovo jak

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.