Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Новак Ђоковић: Наставићу успон на Ролан Гаросу

Полуфинале са Надалом најбољи доказ да је Ђоковићева криза прошлост. Много боље играм у односу на пре два-три месеца – додаје Ноле
ФОТО: Бета/АП

Побеђен, али не и поражен. У таквом расположењу ће се Новак Ђоковић из Рима преселити у Париз. Изгубио је полуфинале на Форо Италику, али вратио наду за Ролан Гарос.

Ствари се у животу могу преокренути за један дан – објаснио је после пораза од Рафаела Надала са 7:6 (7:4), 6:3.

Много пута сам то доживео, и у животу и у каријери. Један меч, један турнир могу све окренути на ову или ону страну. Све зависи од тога како се ви односите према ситуацији, како је прихватате. Како искористите позитивне или негативне последице и искористите их у своју корист у будућности.

Ноле нема никакву дилему какве ће последице имати његови мечеви у Риму – прво полуфинале у овој години, неколико сјајних партија…

Заиста не видим много негативности у свему што се овде дешавало. То ћу и искористити у мојим тренинзима у Паризу у наредним данима. А онда, наравно и на Ролан Гаросу, где је успех свачији циљ у овом тренутку. После неколико сјајних партија у Риму, веома сам задовољан и надам се да ћу тај успон наставити у Паризу.

Иако је изгубио од Надала, Ђоковић је задовољан утиском који је оставио.

Стварно сам се надао да ћу са њим моћи да играм неизвестан меч и то се догодило. Добро сам играо последњих дана и успео сам такву игру да пренесем у наш меч. Желео сам да добро почнем. Рафа је први узео брејк, али сам га ја вратио. Први сет је био веома дуг, веома неизвестан. Неки поени су били фантастични, публика је била невероватна. Заиста су ми недостајали овакви тренуци, нисам их дуго имао.

Ноле каже да је полуфинале могло и другачије да се заврши.

Није била велика разлика између нас, што је за мене одлична вест. Рафа је најбољи тенисер свих времена који је играо на шљаци, притом у одличној је форми. Зато сам задовољан јер је ниво игре био веома висок, чак сам могао и ја да добијем тај-брејк. У другом сету је било теже, нарочито када је он направио брејк.

Није тешко закључити на основу Ђоковићевих речи да је уверен да је криза прошла.

Нисам очекивао да ће ми бити потребно толико времена да се вратим у победничку форму, али и то је била лекција коју сам морао да научим. Десило се супротно, било ми је много тешко, али када упоредим моје садашње мечеве са оним од пре два-три месеца, јасно је да много боље играм.

Бекер: Сада је све како треба!

Борис Бекер, бивши Новаков тренер, уверен је да су испред Србина бољи дани.

Више није повређен, а није играо шест или седам месеци. Потребно је време да се после такве паузе врати у форму. Друго, са њим је опет његов тим, Вајда је његов а и мој пријатељ и желим им све најбоље. Ако буде дисциплинован и стрпљив, вратиће се на некадашњи ниво.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bices momce do tada
van 30. na ATP-u
lazar matić
- Uspon...? Ljudi, obavestite ga da je pao za još četiri pozicije na listi.
Pokojnik
Ma sta ti njemu nesto objasnjavas, namerno on ovo pise!
srbin
Lazare ako pratis tenis onda znas kako se pada i penje na list. Sve zavisi od cinjenice dali branis neke poene ili ne. Pa zar nije Federer skocio na prvo mesto proslu sedmicu i ne igrajuci vise od dva meseca. Bitno je sa se Novakova igra popravila i to extremno a sa nekoliko vezanih titula eto ga ponovo na vrhu. Videces, veruj mi

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.