Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Бекер: Ђоковић је потцењен

Борис Бекер је изрекао оно што цела Србија мисли – Новак Ђоковић је потцењен!
ФОТО: М. Бабић

- Тачно је да он не добија онолико признања колико је заслужио, али не треба заборавити да Новак игра у ери двојице изузетно успешних и популарних тенисера као што су Роџер Федерер и Рафаел Надал – објашњава Немац који се у то уверио из прве руке када је радио као Ђоковићев тренер.

Бекер је кормиларио Новаковом бродом у време његових највећих успеха, у време неприкосновене владавине, па је могао и сам да се увери да је у неким деловима света Ђоковић у сенци пре свега Федерера.

- Новак има невероватну каријеру била је велика привилегија за мене да радим са њим, да га добро упознам, и њега и његов тим. Желим му много успеха у наставку каријере и сигуран сам да може да освоји још највећих трофеја.

Борис се осврнуо и на остале великане данашњице:

- Волео бих да сам могао да играм против Роџера и Рафе. Сваки спортиста жели да игра против најбољих у свом спорту. Хоћете да тестирате своје граниоце. Ја сам имао велика ривалства. Време Лендла и Мекинроа је било добро, исто важи и за Агасија и Сампраса. Мој највећи ривал је био Стефан Едберг.

На питање да ли је Федерер најбољи тенисер свих времена, Бекер слеже раменима.

- Не знам. Јесте најуспешнији, али како проценити да ли је најбољи. Веома је тешко поредити генерације, посебно у тенису, али чињеница је да он испуњава највише елемената за то признање. Има 20 грен слем титула, највише у историји, провео је највише недеља на броју 1... Али да ли би победио Мекинроа када је овај био на врхунцу, у финалу Вимблдна 1984, и то користећи дрвени рекет? Сумњам. Да ли би победио Бјерна Борга када је овај доминирао Ролан Гаросом и Виблдоном? Опет сумњам, али то не сме да умањи Федерерова достигнућа.

Када је Надалов статус у питању, Бекер истиче:

- Рафа ће бити упамћен као највећи тенисер на шљаци свих времена и један од најпопуларнијих у историји. Његов проблем јер што има стил игре који изазива много повреда.

И за Ендија Марија има само речи хвале.

- Један од најбољих данас, а да је играо у другој ери, сигурно би имао више највећих титула.

ПРОШЛО ВРЕМЕ ТИНЕЈЏЕРА

Годинама нико није освоји грен слем као тинејџер, док је у Бекерово време то било нормално.

- Ја сам освојио Вимблдон са 17 година, али имао сам и среће да сам био окружен тенисерима који су веома млади побеђивали. Матс Виландер, Мајкл Ченг и Стефан Едберг су своје прве грен слемове такође освајали пре 20 година.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

???
Cudno je sto Novak nije ovaj zahvat odmah prihvatio pa se vratio za par meseci nego cekao pola godine i nista,kad se vratio sve po starom to ga cekalo pa cekalo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.