Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Ђоковић: Играчи су као животиње у кавезу!

Новак Ђоковић је још једном позвао организаторе гренд слем турнира да воде више бриге око здравља играча јер сматра да су у другом плану, иза продаје карата и бројних новчаних прихода
ФОТО: Бета/АП

Ђоковић је у четвртак на Аустралијан опену одиграо меч против Гаела Монфиса у изузетно тешким условима и температури подлоге од чак 69 степени.

- То су били тренуци за које човек не може у потпуности да се спреми. За све постоји граница прихватљивости, треба узети у обзир здравље играча, али очигледно је то секундарно у данашњем свету, у спортској индустрији чији смо део. Примарно је да се карте продају, да се заради новац, да се телевизијским захтевима удовољи, а тек на четвртом-петом месту налази се оно шта играч мисли о свему. На неки начин смо посматрани као животиње у кавезу“ - рекао је Ђоковић, а преноси Спорт клуб из Мелбурна.

Освајач 12 гренд слем титула, међу којима шест у Мелбурну, нагласио је да не жели да буде незхвалан јер је свестан колико му је тенис пружио, али сматра да има право да каже шта мисли:

- Финансијски јако добро стојимо и привилегован сам што се бавим спортом који волим, али имам право и сматрам да је исправно да кажем свој став у јавности. Овакви дани нешто су о чему треба да се разговара и истакну ствари које мислимо да нису коректне.

Као проблем види то што грен слем турнири имају право да одлучују о свему, без икакве обавезе да се консултују са тенисерима.

- На турнирима који су под патронатом АТП-а другачија су правила него на гренд слем турнирима, а они имају право да донесу било какву одлуку без икакве консултације са било којим од играча. Пример, био сам информисан путем медија, као и сви остали, да планирају можда да озваниче сат од 25 секунди између поена. Мало је недостајало да и то прогурају, а да ли је неко питао играче? Није. Они имају потпуну слободу, са чиме ја имам проблем - закључио је Новак.

Ђоковић на Рамос-Вињоласа у вечерњем термину

Српски тенисер Новак Ђоковић, за разлику од претходна два меча, у 3. колу Аустралијан опена против Шпанца Алберта Рамос-Вињоласа играће у суботу у вечерњем термину у Мелбурну. То значи да ће Ђоковић, рачунајући средњеевропско време, на терен "Маргарет Корт" арене изаћи вероватно ујутро око девет сати.

Ђоковић је до дуела са 22. тенисером света дошао победом над Французем Гаелом Монфисом 4:6, 6:3, 6:1, 6:3 по "пакленој" врућини и температури подлоге терена од чак 69 степени.

Ђоковић и Рамос-Вињолас су се у каријери четири пута састајали и сва четири пута славио је српски ас, последњи пут прошле године на Ролан Гаросу 7:6 (7:5), 6:1, 6:3.

Србија ће сутра имати представнике у женском дублу и то у директном судару јер Александра Крунић са Украјинком Катарином Бондаренко игра против Нине Стојановић и Викторије Голубић из Швајцарске.

Тај меч на програму је као трећи на терену број седам, после 4.30, односно када се заврше два меча у мушком дублу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.