Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Њујорк Тајмс: Ђоковић је иритантан, губитник, геније...

Амерички лист Њујорк Тајмс у тексту новинара Брајана Филипса увредљивим речима описао је понашање и игре српског тенисера Новака Ђоковића у последњих годину дана
ФОТО: Ројтерс

Филипс пише о паду Ђоковића са првог места на АТП листи и дешавањима на спортском и приватном плану, односима са сарадницима и медијима.

- Ђоковића пратим више од десет година, али никад га нисам упознао. Тешко га је прочитати, што је чудно, јер мало тенисера изгледа забринуто и депресивно као он. Гледајући Федерера или Надала јасно је мишљење о њима, за разлику од Ђоковића. Био је кловн, имитирао играче да би засмејао људе, иритантан, глумио је повреде, био моралиста, дијетални гуру, политичар, губитник, геније, будала... - почиње текст Филипс за престижни лист.

Он сматра да је Ђоковићево повлачење у четвртфиналу Вимблдона због повреде нова контрадикторност, описавши да „тако постаје већи од играча који су дошли до саме завршнице”.

- Нема га нигде, увек је чудна жртва због нечега. Истовремено је увек ту, као краљ боловању. Био је доминантан, редом побеђивао противнике, освојио сва четири грен слема заредом, али после тога је све кренуло лоше, баш од пораза од Кверија на Вимблдону. Изгубио је прво место, испао на старту Олимпијских игара, у четвртфиналу Ролан Гароса... Изгледао је као „луд”, сада је својој нервози додао врсту дивљег погледа, као да је неиспаван - тврди амерички новинар.

Он наводи да је Ђоковић одувек пазио да буде добар момак, али када се растао са стручним штабом, то је урађено уз „међусобан договор”, циничан је био Филипс.

- У саопштењу су сви навели да су били привилеговани што су радили са Ђоковићем. Бизарно је да ништа није било објашњено - наводи се у тексту и закључује. - Таблоиди фуриозно спекулишу о стању његовог брака, праве се разне теорије. Мекинро је подигао прашину када је упоредио Ђоковића и Вудса, али Новаков је пад пажљив и нејасан. Његов брак, ако је проблем, мене се не тиче, што не значи да ми није фасцинантно.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko NS
U pravu je skoro 90% ja ne vidim šta je tu uvredljivo,možda samo onima koji u Đokoviću vide neko božanstvo ili kult ličnosti
Braca iz Banje
Kad uvazeni novinar poraste, kazce mu se samo, a do tada... Moj, novinarsko - laicki zakljucak, potrebno je da u pisanju ispolji malo vise pristojnosti i postovanja prema licnosti koju novinarski tretira, jer pise za Njujork Tajms, a ne za neki tabloid (ovo bi, cini mi se, trebalo urednik da kanalise), sem ako nije neka "kuhinja". Ljudska velicina Noleta, a i rezultati su toliko veliki, da mogu samo da ga mrze i to bilo javno ili kak god drugo!?!
O kojem novinaru pricamo
Trebalo bi svako kovse pozove na nekog svog kolegu, da ostavi link sa originalnom vešću. Ovako izgleda kao tabloidno izvlačenje iz konteksta, kako bi se dodvorio prosečnom srpskom ljubitelju tenisu, odnosno idolopokloniku Noletovom.
slobinator
jasno je da su za novakov debakl krive van teniske stvari.ne zaboravlja se tenis igrati preko noći.ok.moglo je doći do malog pada posle osvajanja rolan garosa,ali nikako I do takvog sunovrata.pa on je imao 7000 bodova prednosti nad marejem.sam marej je objektivno priznao da on sebe ni ne smatra novakovim rivalom.'prvo da dobijem neki meč pa onda da pričamo o rivalstvu' izjavio je marej prošle godine.a onda je novaku pošlo za rukom ono što nije njegovim protivnicima.pobedio je sam sebe.da li je ucenjen ili je I on saučesnik u nekim mutnim radnjama ne mogu više jasno da procenim.ipak ona predaja protiv berdiha je bila bedna I neubedljiva I to u trenutku kada se ponovo mogao vratiti na vrh.on to očigledno nije hteo ili nije smeo.i uopšte ne sumnjam da bi da je hteo ili smeo to i učinio jer protiv pravog novaka federer više nema šanse.jednostavno novak uvek nađe načina da mu uđe u glavu kao recimo u onom legendarnom polufinalu us opena
slo
dosta je istine izrečeno od tog novinara
U pravu si
Dosta je istine izreceno o tom novinaru a mozda i o jos nekom

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.