Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Ђоковић избацио Дел Потра уз рекорд у Индиан Велсу

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала мастерса у Индијан Велсу, после сјајне игре и победе над Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Потром 7:5, 4:6, 6:1.
ФОТО: Твитер

Ђоковић је остварио јубиларну 300. победу на мастерсима и уједно поставио рекорд у калифорнијској пустињи са 19 узастопних тријумфа, чиме је надмашио Роџера Федерера.

Он је одиграо најбољи меч ове године и нанео други пораз Дел Потру у само две недеље, након турнира у мексичком Акапулку, али и повећао предност у међусобном скору на 13-3.

Наредни противник биће му Аустралијанац Ник Кирјос, који је баш у Акапулку добио једини досадашњи меч против Ђоковића.

Турнир у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 6.993.450 долара. 

Новак је рекао да се нада да ће са истим нивоом самопоуздања наступити и против Ника Кирјоса у борби за четвртфинале мастерса у Индијан Велсу.

Ђоковић, који брани титулу у Калифорнији добио је прилику да се реваншира Аустралијанцу за пораз у Акапулку пре две недеље.

- Против квалитетног тенисера какав је Дел Потро увек је улог велики. Он је велики играч и пре меча знао сам да морам да будем у жестоком елементу и играм у јаком интезитету. Победа у оваквом мечу захтева то од мене -  рекао је Ђоковић после меча.

Он је додао да је трећи сет против Аргентинца била његова најбоља партија ове године.

- Велика је ствар направити два брека у једном сету против Хуана. Надам се да ћу задржати овај ниво самопоуздања, посебно на ритерну, биће ми потребно то против Кирјоса. Изгубио сам од њега у Акапулку, добро је сервирао, а сада се надам да ће исход бити другачији - закључује Новак.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.