Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Ђоковић: Не знам шта је ноћна мора

Судбина је хтела да Новак Ђоковић само десетак дана после једне од најтежих победа у каријери, поново игра са истим противником. Шпанац Фернандо Вердаско је у полуфиналу у Дохи имао српског аса на конопцима, чак пет меч лопти, од којих три на свој сервис, али ни то није било довољно за победу.
ФОТО: М. Бабић

Извештач из Мелбурна: Мајкл Бабић

Прекосутра ће њих двојица поново на мегдан, а на питање новинара на конференцији за медије, да ли је ово жреб за ноћну мору, Ноле се само насмејао:

- Никада нисам имао ноћне море, тако да не знам како то изгледа. Сигурно је да не видим дуел са Вердаском као ноћну мору. Само као велики изазов. Надам се да ћу умети да га решим.

Опомена са Катарског опена довољно је импресивна.

- Надам се да нећу опет морати да спашавам меч лопте. Фернандо је веома квалитетан тенисер на свакој врсти терена. Као што сам рекао и у Дохи, када му иде, може свакога да победи на свакок подлози. Прошле године је овде елиминисао Надала у пет сетова већ у првом колу. Побеђивао је већину најбољих светских тенисера. Неће бити импресиониран чињеницом да ћемо играти на централном терену. Имао је такво искуство много пута.

Феноменални преокрет из Дохе неће успавати Ђоковића.

- Ништа се не сме узети здраво за готово. Први је меч на грен слему, обојица морамо да га почнемо са правим интензитетом. Сигурно је да очекујем тежак меч, нема ни најмање дилеме.

Каже да је титула на стадиону Калифа доказала да је у успону форме.

- Већ на Мастерсу у Лондону, иако сам изгубио финале, играо сам много боље него у претходна три-четири месеца, када сам се мучио да пронађем прави ниво квалитета. Много сам радио, баш као и већина тенисера у припремном периоду, покушавао да себи обезбедим право расположење. Нисам могао да пожелим бољи почетак сезоне, спасавао сам меч лопте у полуфиналу против Фернанда, одиграо веома узбудљив сусрет, баш као и сутрадан против Ендија у финалу. Дошао сам у Мелбурн са довољно мечева у ногама, спреман за такмичење.

Ноле је потврдио да је конкурс за његовог тренера, после разлаза са Борисом Бекером – затворен.

- Немам намеру никога новога да доводим у стручни штаб. Маријан Вајда је ту главни, а његов помоћник је Душан Вемић.

На Род Лејвер арени је освојио половину од 12 највећих трофеја. Сада јури седму рекордну титулу.

- Ја сам овде да покушам да добијем сваки меч који одиграм и на крају трофеј. Нисам једини који седи овде и прича о титули. Волим тенис, волим да се такмичим, али и осталих 127 играча је дошло овде да се бори за пехаре – није желео да се упусти у причу колики је фаворит.- Заиста не могу било шта да поредим. Свака године доноси нове изазове, и у приватном животу и на терену. Сви се ми стално мењамо. Зато не волим да поредим сезоне, свака је део процеса сазревања играча.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.