Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Ђоковић бољи од Кристијана Роналда, поново добио награду Лауреус!

Новак Ђоковић по други пут у каријери добитник је престижне награде Лауреус за најбољег спортисту године
ФОТО: АП

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је у конкуренцији фудбалера Кристијана Роналда, возача Формуле један Луиса Хамилтона, мотоциклисте Марка Маркеса, атлетичара Реноа Лавиленија и голфера Рорија Меклорија.

Ђоковић је у 2014. години освојио седам титула, међу којима су Вимблдон, мастерс турнири у Индијан Велсу, Мајамију, Риму и Паризу, Завршни турнир у Лондону и турнир из серије 500 у Пекингу.

Након освајања Вимблдона Ђоковић се 7. јула 2014. године вратио на прво место АТП ранг листе. Ђоковић је Лауреус добио и 2012. године за достигнућа у 2011.

Фудбалска репрезентацији Немачка, која је освојила титулу првака света у Бразилу, припала је награда Лауреус за најбољи тим 2014. године.

Репрезентација Немачке је на летошњем Светском првенству у Бразилу освојила четврту титулу на највећој фудбалској светској смотри, победивши у финалу Аргентину са 1:0.

Лауреус за најбољу спортискињу у 2014. припала је атлетичарки Гензебе Дибаба из Етиопије. Она је у претходној години за само 15 дана оборила три светска рекорда у три различите дисциплине и тако постала тек трећи атлетичар у историји којима је то пошло за руком, после Џесија Овенса и Јусеина Болта.

Она је рекорде поставила у дисциплинама на 1.500 и 3.000 метара, као и у трци на две миље.

У конкуренцији са Дибабом биле су још тенисерке Серена Вилијамс и На Ли, скијашица Тина Мазе, атлетичарка Валери Адамс и крос-канстри скијашица Марит Бјерген.

Аустралијанац Данијел Рикардо, возач Ред Була тима Формуле један, проглашен је за откриће протекле године, док је награду за најбољи повратак године добио рагбиста из Јужне Африке Шалк Бургер.

Бивша кинекса тенисерка Ли На добила је признање Лауреус за изузетна достигнућа, док је награду за најбољег спортисту са инвалидитетом добила Татјана Мекфејден, која се такмичи у тркама у инвалидским колицима.

Ове године церемонија додела Лауреус награда први пут је одржана у кинеском Шангају. Награда Лауреус додељује се од 2001. године, једна је од најпрестижнијих, а пореде је са америчким Оскаром.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dubai
Bravo Nole, kapa dole! Lepo je pohvaliti se da smo iz iste zemlje.
gfa
Bravo Nole majstore !
kook
komentara 0!!!Da je slika vujosevica ili covica bez citanja teksta bilo bi milion kom....Nikad nama nece biti bolje.Nole Srbendo

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.