Почетна / Тенис / АТП

Ђоковићу oрден "Никола Тесла"

Орден Николе Тесле установљен је у Теслиној научној фондацији пре неколико година
ФОТО: mitropolija.com

Новак Ђоковић је одликован је Орденом Николе Тесле, саопштено је из Теслине научне фондације из САД, коју чине амерички Срби, Американци и обожаваоци српског генија из читавог света.

У образложењу које је потписао Никола Лончар, председник ТНФ из Филаделфије, наводи се да је Никола Тесла је целом свету донео будућност, а Новак Ђоковић је створио будућност тениса и модерног спорта.

- Новак Ђоковић је нови Никола Тесла и нови српски геније. Својим делима уздигао је светску јавност, а нас Србе учинио поносним. Ми му се овим орденом захваљујемо и дајемо пуну подршку у његовом спортском, хуманитарним и патриотском раду.

Орден Николе Тесле установљен је у Теслиној научној фондацији пре неколико година као одличје "У духу Николе Тесле“.

Како се наводи, повод за доделу Ордена Николе Тесле најбољем спортисти света су непријатна догађања у Аустралији, која су за последицу имала понижавање и рушење угледа самог Ђоковића, али и његовог српског народа.

Исказана нетпељивост, а у неким случајевима и мржња према Новаку, произвела је и мржњу према Србима, што не приличи државама и личностима из демократског света.

- Никола Тесла и Новак Ђоковић су тесно повезане личности, јер потичу из српског етноса, јер као Динарци и Срби физички личе, и јер су, што је за нас у ТНФ било најважније, својим делима задивили свет и показали менталну и духовну снагу српског народа. Тесла и Ђоковић су данас симболи и амбасадори српског народа у свету - сматра Лончар.

Председник ТНФ Србија, Зоран Буловић, истиче да је према подацима ове српске организације из Филаделфије, српски геније Никола Тесла данас је најпознатији и најпопуларнији Србин на свету са 63 милиона појављивања на интернету и 33 споменика и бисти у 20 држава света.

- Ђоковић је уз раме Тесле. Новак је најпопуларнији модерни Србин у свету, има на интернету 17,3 милиона појављивања, носилац је два велика признања као најбољи тенисер на планети земљи и као најбољи светски спортиста у 2021. У време догађања у Аустралији добио је милион нових порука из читавог света. Амерички Срби предлажу да се Ђоковићу подигне споменик у Њујорку, поред монуметна Николе Тесле, који је Новак својевремено посетио - додао је Лончар.

Теслина научна фондација ће Ђоковићу уручити Орден Николе Тесле првом приликом, када се договори сусрет са најбољим спортистом света.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bravo
Bravo Novace, mani se gurua i samana, vrati se korenima.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.