Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Мења се перцепција Ђоковићеве позиције: Лејвер изједначио Новака и Роџера

У хору који стално гура Роџера Федерера у први план када је у питању статус најбољег свих времена, један од гласова са највећом тежином је Род Лејвер
ФОТО: М. Бабић

Легендарни Аустралијанац, једини у историји који је чак два пута постигао Грен слем, освојивиши све четири најважније титуле у истој години 1962. и 1969, никада није крио да су његове симпатије на Швајцарчевој страни. Али, после Новаковог тријумфа на Гаросу, морао је да промени став.

- Много људи, укључујући и мене, сматра да је Федерер најбољи свих времена. Али Новак скупља један велики рекорд за другим, тако да се његова каријера мора погледати. Морате и њега да сврстате у групу најбољих на свету, и он мора да буде у врху – каже Лејвер.

Аустралијанац је освојио 11 грен слемова, али би вероватно био још успешнији да му због професионализма чак шест година није било забрањено такмичење на грен слемовима.

Он је после подвига 1962. прешао у професионалне воде и све до увођења Опен ере 1968. није могао да игра такмичења велике четворке.

- Новак воли изазове, ужива у њима – похвалио је Србина.- Ретко не пружа свој најбољи тенис, ментално је изузетно јак. Ако губи у петом сету то за њега ништа не значи. Увек се бори до краја.

Интересантно је да је Лејвер у овом интервјуу потпуно заборавио Надала, иако је Шпанац изједначен са Федерером у броју грен слем пехара. Њих двојица имају по 20, а Ђоковић 19.

А можда га није заборавио него једноставно сматра да Рафа није класа Роџера и Новака, јер је велику већину својих пехара освојио на шљаци, док на осталим подлогама заостаје за српско-швајцарским двојцем.

Наравно ова утакмица још траје и све је могуће, али је после Ролан Гароса јасно да Ђоковић има далеко највеће шансе за ореол најбољег свих времена.

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.