Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Амановић: Новак нема прави третман, али обориће све рекорде

Сарадња која траје пуних 13 година прерасла је у право пријатељство, потом и кумство, а Амановић се неких заједничких тренутака присетио у емисији „Мој угао“, у разговору са познатим новинаром Миланом Бошковићем
ФОТО: EPA/Clive Brunskill

Новак Ђоковић нема у свету тениса третман који заслужује, али сам уверен да ће оборити све рекорде, за годину или две, није толико ни битно, каже његов дугогодишњи физиотерапеут Миљан Амановић.

Сарадња која траје пуних 13 година прерасла је у право пријатељство, потом и кумство, а Амановић се неких заједничких тренутака присетио у емисији „Мој угао“, у разговору са познатим новинаром Миланом Бошковићем.

- Ја сам посветио овај део свог живота њему и његовом животу, јер сви ми живимо његов живот и његов сан, а истовремено и свој живот и сан. Тако да, са једне стране су се наши снови укрстили и испреплитали тако да заједно растемо, он са нама и ми сви са њим - испричао је Амановић.

Он се присетио како је 2007. године, захваљујући познанству са Ненадом Зимоњићем, добио позив да се прикључи Новаковом тиму, говорио је о Ђоковићевом режиму исхране, у којој већ дуго енма меса, а незаобилазна тема била је и недавна дисквалификација са УС Опена.

- По правилима је тако, мислим да није имао ниједну олакшавајућу околност. Не знам шта пише у тој књизи правила, али пет минута пре тога је имао лопту коју је „ошамарио“. Да је тада добио упозорење, можда не би уследио наредни потез.

Следи Ролан Гарос, који би много лакше „пао“ да је освојен УС Опен, али мотивације сигурно неће недостајати.

- Сваком турниру прилази максимално озбиљно. Да је освојио УС Опен, био би то грен слем више, приближио би се Федереру на две титуле, али да ли ће то сада бити или за годину или две, није толико ни битно. Верујем да ће оборити рекорд, али не знам када.

Амановић се дотакао и прича о разним теоријама завере, које прате Ђоковићеву позицију у свету тениса.

- Ствари споља изгледају тако у појединим ситуацијама заиста. А све што ради је у корист тениса, апсолутно све ради исправно, он је фер-плеј играч. Оспораван је Адриа Тоур. Можда нема третман који би требало да има и који заслужује. Не могу сада да пролазим кроз све ситуације које су се дешавале, али мислим да нема третман који треба да има.

Адриа Тоур био је још један ударац за Новака, али и његов тим.

- Велики шок за све нас у Задру тада. Спремали смо се да идемо на финални меч и стигла нам је порука која је изазвала шок. Прва мисао нам је била – ако је он позитиван, онда смо сви. У Београду су сви тестирани и били су негативни, то заправо и јесте био један од главних услова да се дође. У том тренутку једина могућа ствар је била карантин. Имали смо изолацију 14 дана, без контакта са људима, ограничено кретање, достављање хране, тестирани смо три пута и то је то. Био је то велики корак уназад.

Амановић је изабрао и најтежи Новаков меч, можда мало изненађујуће, али то је Вимблдон прошле године и финале против Роџера Федерера, испред чувеног меча у Аустралији и шест сати борбе против Рафаела Надала.

- Меч у Аустралији је физички захтеван за гледање, али мислим да ми је овај Вимблдон најтежи био. Можда и најслађи, ајде да тако кажем. Бити на Федереровој омиљеној подлози – трави, против миљеника публике, која је била расположена према Новаку тако како је била… И у Њујорку се ломио меч, али не тако да имаш осам меч лопти. То је просто глава Новака Ђоковића - закључио је Амановић.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Micko 007
I ja se nadam da ce da obori sve moguće rekorde, zato što je jednostavno najbolji.
Dzoker
Kada Boskovic radi intervju tu nema greske. Savrsen izbor gosta, bas u pravo vreme kada se digla ova hajka na Djokovica, Avramovic je pun pogodak. Ja bih licno nastavio pricu oko ovoga iz svakog ugla,pa bih tako ugostio i recimo Novakovog oca, kolege tenisere, Jelenu
Sasa55
Novak zaista obara sve rekorde
Mile
Svaka cast, odlicna emisija i odlican sagovornik !
Mara457
Boskoviceva emisija je bila odlicna,ocekujem jos zanimljivije goste

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.