Почетна / Тенис / Били Џин Кинг куп

Јечменица: Херојски подвиг

Била је препоносна Татјана Јечменица-Јевтић, селектор Фед куп тима Србије, пре свих на Ивану Јоровић и Нину Стојановић због начина на који су ове две девојчице избориле пласман у бараж за попуну Друге Светске групе
ФОТО: В. Марковић

Ивана Јоровић и Нина Стојановић су у Талину на такмичењу Прве групе Евро-афричке зоне биле перфектне и славиле су у четири меча, против Естоније, Бугарске, Израела и Пољске.

Због тога је Јечменица анализирајући учинак тима у Талину, најпре желела да истакне:

- Њих две су изнеле лавовски део посла на својим леђима. Биле су сјајне, дале су све од себе, последњи атом снаге су оставиле на терену и на крају су заслужено тријумфовале у свим партијама.

Таши је ово други пут за две године да на селекторском месту репрезентацију успешно води кроз такмичење у зони.

- Наш циљ је био да се пласирамо у бараж што смо и урадиле. Међутим, није било нимало лако. Овде су све играчице одличне, постоје тимови који у својим саставима имају тенисерке које су око 50. или 60. места на ВТА листи. Зато је ово један херојски подвиг. Ми смо у екипи имали две играчице које су биле дебитанткиње. Када смо пре две године у Будимпешти прошли у бараж, то је било заиста изненађење, а ово што смо урадиле ове године је, чини ми се, још веће изненађење – рекла је Јечменица.

Безгранична вера у успех који је овај тим имао, довела их је до тога да се нађу само на корак од повратка у елиту.

- То је тај тим. Победнички. Свако је максимално добро обављао свој посао, почевши од шпанера, преко физиотерапеута, докторке, помоћног тренера Николе Ћирића, па се све до играчица и мене. Сјајно смо функционисали заједно. Дисали смо као један. Колико је сјајна атмосфера била можда су навијачи могли да виде и на фотографијама које смо постављали на друштвене мреже. Све је било подређено циљу који смо зацртали пре него што смо се запутили у Талин – објашњавала је Таша.

Од Италије до Аустралије

Завршене су борбе у Другој Светској групи, тако да су познати потенцијални противници нашим девојкама у априлу у баражу. То су Италија, Румунија, Тајван и Аустралија.  

Свако је имао посебну улогу у машинерији која је у протеклих седам дана одлично функционисала.

- Нина и Ивана су биле максимално фокусиране на оно што се дешава на терену, а остатак екипе их подржавао са клупе, навијао. Ниједног тренутка девојке нису пале, показале су борбени дух и честитам им на томе. Ивана није забележила ниједан пораз, а одлично је одиграла и прошли пут у зони. Стварно је била одлична – казала је Јечменица.

Да ли ћемо овај тим видети и у баражу у априлу?

- Ја се надам да ће оне бити спремне, да ће пре свега бити здраве и у доброј форми. Наравно да од тога да ли су здраве све зависи. Оне су доказале да умеју да носе са притиском, доказале су да су дорасле сваком изазову. Верујем у њих и надам се да ћемо само наставити да ређамо успехе.

У време када смо водили овај интервју са Јечменицом још увек нису била позната имена потенцијалних ривалки наших девојака у баражу у априлу.

- Мислим да је још рано о томе да разговарамо. Још неколико дана фокус ће бити на слављу, а потом ћемо разговарати о противницама. Девојке су заслужиле да уживају и да се опусте. Надамо се само да ћемо играти пред својом публиком наредни дуел – закључила је Јечменица.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Trener
Bravo Tašo, kakav si bila igrač takav si i Selektor uvek borbena , uvek motivisana! Ovoj deci dati sansu na duži period da stasavaju , dobijaju na kvalitetu i samopuzdanju ! Baraz iskoristiti za novo iskustvo i prolazno vreme u pravljenju tima koji bi za 4 god mogao da bude stalni ucesnik Svetske grupe Fed Kup a!!!
bubi
Bila je igračica,kakav si i ti trener,znači nije skoro vredna pomena...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.