Почетна / Тенис / Били Џин Кинг куп

Били Џин Кинг куп 2021: Србија дочекује Канаду у Краљеву

Селекција Србије је у 2020. на такмичењу И групе Евро-афричке зоне у Луксембургу изборила пласман у априлски плеј оф, који није одигран због пандемије вируса корона
ФОТО: teniskisavez.com

Женска тениска репрезентација Србије меч плеј оф-а за пласман у квалификације Светске групе Били Џин Кинг купа 2021. године, одиграће против репрезентације Канаде као домаћин у Краљеву.

Сусрет Србије и селекције Канаде на програму је 5. и 6. фебруара 2021. године, а управни одбор Тениског савеза Србије донео је одлуку да овај меч буде одигран у Краљеву, у хали Спортски центар Ибар на тврдој подлози.

Селекција Србије је у 2020. на такмичењу И групе Евро-афричке зоне у Луксембургу изборила пласман у априлски плеј оф, који није одигран због пандемије вируса корона.

Такмичење је пролонгирано за 2021. као и финални турнир Дејвис купа у Мадриду.

Победник меча у Краљеву обезбедиће пласман у квалификације 2022. године, у којима ће се борити за улазак на завршни турнир Били Џин Кинг Купа, који ће се одржати у априлу 2022. године (12 најбољих селекција света).

Последњи пут Србија и Канада одмериле су снаге 2014. у Монтреалу када је до победе стигао домаћин резултатом 3:1.

Екипно такмицење жена у тенису доживело је 2020. трансформацију како у правилима такмичења, тако и измену самог назива који је се од настанка 1963. до 1995. називао Куп Федерација, затим од 1995. све до сада Фед куп такмичење.

Од 2021. године носиће назив Били Џин Кинг куп, по чувеној Американки и једној од најбољих тенисерки свих времена која је освојила 12 грен слем титула.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.