Почетна / Тенис / Дејвис куп

Зимоњић за Журнал: Тако мала земља, а тако велики резултати!

Као играч је освојио Дејвис куп, а као селектор АТП куп. Ненад Зимоњић још игра а већ осваја пехаре као стручњак
ФОТО: ЕПА/Б. Де Марки

Већ четврт века Ненад Зимоњић је у врхунском тенису а његова каријера није ни близу краја. Само мења облик.

Дан после великог тријумфа над Шпанијом јавио се да своје утиске пренесе читаоцима Спортског журнала. Кад је било најтеже?

Било је јако тешких мечева, како у синглу тако и у дублу, доста преокрета. Против Француза много тешко, против Јужне Африке, против Канаде, наравно против Шпанаца у финалу. Били су много неизвесни мечеви, врло узбудљиви у сваком погледу. Ниво тениса је био изузетно висок, с обзиром да је прва недеља нове сезоне и није се знало како ће ко играти.

Ово је четврта екипна титула Србије, после Дејвис купа и две у Диселдорфу на тадашњем Светском купу?

Могло је у Дејвис купу да буде и боље. Једна титула и једно финале, али неке повреде, па одуство Виктора због суспензије и немогућност да будемо на сваком мечу заједно, утицали су да буде тако. Затим, Новаков велики успех и велики број турнира на којима је играо и није му дозвољавао да сваки пут игра за репрезентацију. Али свакако морамо да будемо задовољни. Тако мала земља а тако велики разултати. Поред нација које имају толико дугу традицију и толико квалитетних играча, ово су феноменални резултати и надам се да ће нове генерације наставити нашим стопама.

Кажете, мала земља а велики резултати. У чему је тајна великих успеха Србије?

Мислим да је разлог та упорност да један резултат вуче други, да једни спортисти вуку друге, да ли су то одбојкаши, ватерполисти, кошаркаши, после ми. Дочеци, велика подршка нације, то су све ствари које су допринеле да ми будемо још бољи, да дамо допринос задовољству нашег народа...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 14. јануар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.