Почетна / Тенис / Дејвис куп

Ђоковић честитао Хрватима на освајању Дејвис купа

Ови момци су врхунски тенисери, али и више од тога сјајни људи које изузетно ценим и поштујем – навео је Новак
ФОТО: Бета/АП

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић честитао је хрватској тениској репрезентацији на освајању Дејвис купа.

- Честитам Хрватској тениској репрезентацији на освојеном Дејвис купу! Ови момци су врхунски тенисери, али и више од тога сјајни људи које изузетно ценим и поштујем. Дивна фотографија обе екипе након завршеног дуела показује велико поштовање између тимова. Ово показује сву лепоту и моћ спорта - поручио је Ђоковић на свом Фејсбук налогу.

Ђоковићеву честитку пренели су и многи хрватски медији.

Ђоковић честитао Хрватима и показао величину”, „Новак Ђоковић одушевио честитком Хрватској”, „Дирљива честитка Новака Хрватима”, неки су од наслова у хрватским медијима.

Хрватска тениска репрезентација савладала је Француску у финалу Дејвис купа резултатом 3-1.

Хрватски тенисери дочекани на главном загребачом тргу

Више хиљада грађана дочекало је данас послеподне у центру Загреба хрватске тенисере који су у француском Лилу освојили Дејвис куп.

Хрватски репрезентативци стигли су на загребачки аеродром летом из Париза око 14.30, ; а дочекао их је ватрогасни водени топ, мажореткиње и црвени тепих. Потом су посебним аутобусом кренули према Тргу бана Јелачића где је одржана централна прослава.

Тамо су их песмом „Играј моја Хрватска” дочекали чланови групе „Запрешић бојси”, а играчи су један по један, праћени овацијама окупљених грађана, излазили на позорницу.

- Бонжур Загреб. Ово је као из снова, хвала свима - рекао је најбољи хрватски тенисер Марин Чилић.

После интонирања хрватске химне, неколико песама отпевали су и тенисери. Ни ова прослава није прошла без Прљавог казалишта, а врхунац је наступио када су тенисери заједно са „Запрешић бојсима” запевали песму „Неописиво”.

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић послеподне ће тенисерима и члановима стручног штаба хрватске Дејвис куп репрезентације уручити одликовања Републике Хрватске.

Тенисери Хрватске освојили су у недељу Дејвис куп, пошто су у финалу у Лилу победили браниоца титуле Француску са 3:1.

То је други пут да је Хрватска тријумфовала у Дејвис купу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Нс
Поносан на своје дечке

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.