Почетна / Тенис / Дејвис куп

Зимоњић: Изузетно је важно да останемо у Светској групи

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Ненад Зимоњић рекао је да тенисери спремни дочекују меч против Индије и истакао да је врло важно да Србија остане у Светској групи тог такмичења
ФОТО: ТСС

У овом моменту је најважније да спремни дочекамо тај дуел и вредно радимо на томе. Десиле су се неке измене у нашем саставу, Крајиновић неће бити у могућности да игра, уместо њега ту је Данило Петровић. Сви остали играју, привикавамо се на подлогу и с нестрпљењем чекамо меч. Од изузетне је важности да останемо у Светској групи, у којој смо од 2007. године – рекао је Зимоњић на конференцији за новинаре у Краљеву.

Тениска репрезентација Србије од 14. до 16. септембра игра против селекције Индије за опстанак у Светској групи Дејвис купа.

Поред Данила Петровића, у тиму су и Душан Лајовић, Ласло Ђере, Никола Милојевић и Пеђа Крстин. Упитан да ли се зна играти сингл мечеве, Зимоњић је навео да „ту нема тајни”.

Лајовић и Ђере су показали најбољу форму у последњем периоду и заслужују да играју првог дана – казао је Зимоњић.

Тенисери две репрезентације играће у Краљеву на шљаци, а Зимоњић је рекао да је изабрана најбоља подлога.

Разговарали смо о томе да ли да играмо на шљаци или тврдој подлози. Ми смо сви одрасли на шљаци и она нам више одговара, али је тешко за кратко време направити такав терен у хали. Ја се надам да ће до петка бити у још бољем стању и да неће доћи до било какве повреде – рекао је Зимоњић.

Краљево неће бити домаћин Дејвис купа први пут, а селектор је додао да се нада великој подршци.

Било би лепо да се напуни хала. Утиске које смо ми понели из Краљева 2015. су били заиста дивни, то је био изузетно важан сусрет против Хрватске. Ово је једна од ретких прилика да људи гледају уживо врхунски тенис, следеће године се мења формат Дејвис купа и ово је лепа прилика и за нашу публику и за наше играче. Подршка би нам много значила – казао је Зимоњић.

Селектор Индије Махеш Бупати рекао је да његови тенисери могу да „направе проблем” српској репрезентацији.

Ако дамо све од себе, можемо српском тиму направити доста проблема. Дејвис куп је Дејвис куп. Подлога је тренутно доста мека, али причали смо са људима из организације да покушају да поправе то – рекао је Бупати.

Он је додао и да његова екипа такође неће играти у стандардном саставу.

Ми такође не играмо у комплетном саставу, два играча су нам повређена, али то је саставни део спорта – казао је Бупати.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.