Почетна / Тенис / Дејвис куп

Шпанија последњи полуфиналиста Дејвис Купа

Тениска репрезентација Шпаније пласирала се у полуфинале Светске групе Дејвис купа, пошто је у Валенсији победила Немачку са 3:2
ФОТО: Бета/АП

Победу Шпанији у одлучујућем петом мечу донео је Давид Ферер који је после четири сата и 55 минута победио Филипа Колшрајбера са 7:6, 3:6, 7:6, 4:6, 7:5.

Пре тога први тенисер света Рафаел Надал изједначио је на 2:2 победом против Александра Зверева, 6:1, 6:4, 6:4.

Првог дана такмичења у петак Немачка је повела пошто је Зверев после три сета победио Ферера, а изједначио је Надал победом против Колшрајбера после три сета.

У суботу у дублу Тим Пец и Јан Ленард Штруф победили су Фелисијана и Марка Лопеса.

Шпанија ће у полуфиналу, од 14. до 16. септембра, играти против Француске. У другом полуфиналу играју САД и Хрватска.

Тенисери САД пласирали су се у полуфинале Светске групе Дејвис купа, пошто су у Нешвилу повели са недостижних 3:0 против Белгије.

Трећи поен екипи САД и први пласман у полуфинале од 2012. године, донео је дубл Џек Сок и Рајан Херисон победом против Сандера Жила и Јорана Влигена са 5:7, 7:6, 7:6, 6:4.

Првог дана такмичења поене домаћима донели су Џон Изнер и Сем Квери победама у синглу. Селекција САД је тако у петом дуелу против Белгије у Дејвис купу остварила пету победу.

Тенисери САД играће у полуфиналу од 14. до 16. септембра против Хрватске којој је у мечу са Казахстаном одлучујући поен (3:1) донео Марин Чилић победом над Кукушкином 3:0 (6:1, 6:1, 6:1).

Браниоци титуле, тенисери Француске пласирали су се, трећи пут узастопно, у полуфинале Светске групе Дејвис купа, пошто су у Ђенови повели са недостижних 3:1 против Италије.

Одлучујући поен Французима донео је Лука Пуј, победом против Фабија Фоњинија 2:6, 6:1, 7:6, 6:3. Пуј је победио после три сата у напетом мечу, током којег је Фоњини у два наврата ударао и ломио рекет.

Селектор Француске Јаник Ноа је у четвртом сету протестовао код главног судије, када је публика ометала Пуја приликом сервиса.

Првог дана такмичења Пуј је донео поен Француској победом против Андреаса Сепија у пет сетова, а Фоњини је изједначио победом против Жеремија Шардија у четири сета.

Француска је добила дубл меч у суботу, пошто су Пјер Иго Ербер и Никола Мау победили Симонеа Болелија и Фабија Фоњинија после три сета. Француска ће у полуфиналу, од 14. до 16. септембра, играти против Шпаније.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.