Почетна / Тенис / Дејвис куп

Лајовић донео вођство Србији против Француске, Цонга изједначио у полуфиналу Дејвис купа

Тениска репрезентација Србије повела је данас у Лилу против Француске у полуфиналу Дејвис купа, пошто је Душан Лајовић победио Луку Пуја после четири сета, 6:1, 3:6, 7:6, 7:6.
ФОТО: Ројтерс

Лајовић, 80. играч света, победио је 22. на АТП листи Пуја после три сата и пет минута.

Српски тенисер је без већих проблема уз три брејка освојио први сет, а Пуј је узвратио у наредном сету и изједначио на 1:1.

У трећем сету обојица тенисера направили су по три брејка, па је одигран тај-брејк, који је Лајовић добио са 9:7. 

Лајовић је у другом гему четвртог сета одузео сервис Пују, у деветом гему сервирао је за победу, али му је француски тенисер одузео сервис и смањио на 4:5, а после освојеног гема на свој сервис је изједначио. Лајовић је после тога освојио гем на свој сервис, а затим је у 12. гему пропустио три везане меч лопте, па је Пуј изједначио на 6:6.

Тенисери су се смењивали у водјству у тај-брејку, а после освојеног поена за 5:4, Лајовић се пожалио на проблем са стопалом. Он је наставио меч, добио је тај-брејк резултатом 7:5 и донео предност Србији у полуфиналу.

Нешто касније на програму је меч Ласла Ђереа и Жоа Вилфреда Цонге.

У суботу је на програму меч у дублу, а у недељу се играју узвратни мечеви у синглу.

У другом полуфиналу у Бриселу играју Белгија и Аустралија.

Тениска репрезентација Француске изједначила је у Лилу против Србије у полуфиналу Дејвис купа на 1:1, пошто је Жо-Вилфред Цонга победио Ласла Ђереа у три сета - 7:6, 6:3, 6:3.

Ђере, дебитант у Дејвис куп репрезентацији, одлично је одиграо први сет, имао је и предност брејка, али се Цонга брзо вратио и одвео сет у тај-брејк. Француз је лако добио тај-брејк са 7:2, тако повео после више од 50 минута игре и тада практично преломио меч.

Цонга је на почетку другог сета повео са 3:0, уз један брејк, и ту предност је без проблема сачувао до краја сета. Француски тенисер није имао проблема ни у трећем сету, направио је један брејк и то му је било више него довољно да својој репрезентацији донесе изједначење.

Сутра је на програму дубл меч, а у недељу два сингла.

Кирјос донео изједначење Аустралији

Тениска репрезентација Белгија повела је данас у Бриселу против Аустралије у полуфиналу Дејвис купа, пошто Давид Гофан победио Џона Милмана са 6:7, 6:4, 6:3, 7:5.

Гофан је славио после велике борбе која је трајала три и по сата и тако донео први бод Белгији.

- Физички нисам у најбољем стању, али сам знао да због тима и навијача морам да оставим срце на терену. Донети бод својој земљи је један од најбољих осећаја - рекао је Гофан после меча.

Тениска репрезентација Аустралије изједначила је против Белгије на 1:1 у полуфиналу Дејвис купа, пошто је Ник Кирјос вечерас победио Стива Дарсиса после пет сетова, 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 6:2.

Бод Белгији је раније данас донео Давид Гофан победом над Џоном Милманом са 3:1 у сетовима.

Сутра је на програму дубл меч, а у недељу два сингла.

У другом полуфиналу Дејвис купа у Лилу играју Србија и Француска. И у том дуелу је резултат 1:1 после првог дана.

Аустралија покушава да стигне до свог првог финала Дејвис купа од 2003. године када је и освојила "салатару", док Белгија јури треће финале.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zoran CZZG
Idemo momci...možete to dobiti...samo sutra parove uzeti i eto nas u finalu....SRBIJAAAA

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.