Почетна / Тенис / Дејвис куп

Дејвис куп тим Србије одрадио први тренинг у Мадриду

Резултатски пут од Инсбрука до Мадрида укратко би гласио - бриљантан почетак, затим даун у локдауну, на крају васкрснуће и лет за Мадрид уз помоћ браће Руса
ФОТО: ТСС

Из дубоког снега олимпијског града Инсбрука у сунцем окупани Мадрид. Дејвис куп селекција Србије допутовала је у Шпанију где ће наставити такмичења у оквиру финалног турнира Дејвис купа 2021. и одмах одрадила прве тренинге у Мадрид Арени.

Резултатски пут од Инсбрука до Мадрида укратко би гласио - бриљантан почетак, затим даун у локдауну, на крају васкрснуће и лет за Мадрид уз помоћ браће Руса.

Групну фазу такмичења Србија је одрадила у аустријском граду Инсбруку где је у оквиру Групе Ф снаге одмерила најпре са домаћином и у томе сусрету славила убедљивом победом 3:0, што ће у самом расплету групних такмичења донети нашој земљи математичку трку за улазак у четвртфинале.

Након сјајне победе над Аустријом уследио је окршај са Немачком, у коме је након сингла и резултата 1:1 уследио инфаркт меч дубла и одлучио даљу судбину и фабулу пута за Мадрид.

Новак Ђоковић и Никола Ћаћић били су на корак од победе над немачким паром, 14. и 18. дубл играчима света, али је на крају срећа погледала наше противнике и нас бацила у нокдаун из којег ћемо се пробудити након 24 сата у финалу расплета свих расплета.

Уследио је дан без тениса, тренинга, али ипак препун тениса. Чекајући математичко решење у врху снегом прекривених Алпи, српски Дејвис куп репрезентативци време су провели играјући фудбал, правећи снешка белића, грудвајући се, покушавајући остати мирни и дочекати оно што на крају свих могућих комбинација и мечева судбина бројки буде изнедрила.

Испоставило се да ће се судбина српске репрзентације решевати ни мање ни више него у дубл мечу последњег сусрета од свих мечева овог финалног дана групне фазе у коме су се у мадридској арени бориле две светске тениске силе, домаћин Шпанија и Русија.

Како је вече одмицало тако су се ситуације и комбинације за пласман Дејвис куп селекције Србије у четвртфинле у престоници Шпаније мењале из сета у сет. Емоције су бивале све јаче, као и сама драма у математичкој поставци овог расплета. На крају, након 21 час ишчекивања и стрепњи дошло се до тога да је судбина Србије у рукама Руса, да само победа Руса у дубл мечу против Шпаније води Србију у Мадрид.

Српски Дејвис куп тим помно је пратио дешавања на терену у Мадриду путем лајв стримова, а како је меч одмицао у све неизвеснијој фабули тако је и навијање српског тима за браћу русе било све јаче и громогласније.

Тачно у поноћ Русија стиже до изједначења у сетовима и након тога финале финала по питању судбине Србије у Дејвис купу за 2021. Из грла српских репрезентативаца орило се „Русија, Русија...“, навијало се свим снагама, срцем и душом, епилог је стигао 45 минута иза поноћи када је победоносни поен за Русе, а самим тим и Србију донео је Аслан Карацев што је изазвало ерупцију емоција и огромно славље српског тима.

Моменат за анале, моменат историје као никада до сада, јер никада пре сропски тим није зависио од математичке рачунице, од исхода других екипа, од учинка страних играча.

Срећа нас је заобилазила у последња три меча наше репрезентације и то у дублу, почевши од четвртфинала у Мадриду 2019. када смо изгубли трећи сет у тај бреку 7:5 од Руса, затим 2020. у Светском купу у Аустралији, сада несрећни дубл против Немачке у олимпијском граду Инсбруку. Али како каже наш народ „ко се задњи смеје, најслађе се смеје“.

Сваки рад, труд, вера и жеља се на крају исплате, треба остати доследан, храбар, истрајан. Доживели смо нокдауне, преживели драме, велике битке, дубоке туге, али смо се издигли из свих ситуација, прах среће долетео је на нашу стазу и одвео српски тим пут Мадрида где следи наставак великог боја, најпре кроз сусрет са селекцијом Казахстана против које ћемо се борити 1. децембра 2021. за пролаз међу четири најбоље екипе света.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.