Почетна / Тенис / АТП

АТП КУП: Србија у финалу, за трофеј против Шпаније

После велике борбе у два сингла, Душан Лајовић и Новак Ђоковић донели су два поена српском тиму, победама над Кареном Хацановим и Данилом Медведевим. На крају је и српски дубл Виктор Троицки/Никола Ћаћић био бољи од руског Константин Кравчук/Тејмураз Габашвили
ФОТО: БЕТА/АП

Тениска репрезентација Србије пласирала се данас у финале АТП купа у Аустралији, пошто је у полуфиналу победила Русију са 3:0.

У првом мечу, Душан Лајовић је славио против Карена Хачанова са 7:5, 7:6(1) након сат и 50 минута игре.

Након тога су на терен изашли Новак Ђоковић и Данил Медведев и српски тенисер је победио са 6:1, 5:7, 6:4 и тако донео тријумф свом тиму.

- Био је ово нестваран меч. Јуче сам провео на терену скоро три сата, данас готово идентично. Много размена, чак више него јуче. Потпуно исцрпљујуће. Медведев је један од најбољих играча на свету. Он је био највећи изазов до сада. Водили смо велику борбу од првог до последњег поена - рекао је Ђоковић после меча.

За убедљиву победу Србије побринули су се Виктор Троицки и Никола Чачић који су у дублу били бољи од Тејмураза Габашвилија и Константина Кравчука са 6:4, 7:6.

Шпанија ривал Србији у финалу АТП купа

Тениска репрезентација Шпаније, актуелни шампион Дејвис купа, играће против Србије у финалу премијерног АТП купа.

Шпанија је захваљујући Роберту Баутисти Агуту и Рафаелу Надалу стекла недостижних 2:0 у полуфиналу против домаћина Аустралије, па ће дубл представљати формалност.

Прво је Агут савладао Ника Кирјоса 6:1, 6:4, да би потом Надал после преокрета добио Алекса Де Минора 4:6, 7:5, 6:1.

Финале је на програму у недељу у 8.30 сати по нашем времену.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.