Почетна / Тенис / АТП

Браћа Брајан завршавају каријеру после Ју Ес опена 2020.

Током каријере већину мечева одиграли су заједно и освојили рекордних 118 титула, укључујући 16 гренд слем трофеја, 39 мастерса и четири на завршном АТП турниру
ФОТО: instagram/bryanbros

Најбољи дубл у историји тениса Американци Боб и Мајк Брајан следеће године завршиће каријеру, после Отвореног првенства САД у Њујорку.

Боб и Мајк Брајан, 41-годишњи близанци, завршиће каријеру на Ју Ес опену, гренд слем турниру на коме су дебитовали 1995. године.

Током каријере већину мечева одиграли су заједно и освојили рекордних 118 титула, укључујући 16 гренд слем трофеја, 39 мастерса и четири на завршном АТП турниру.

Брајани су освојили олимпијско злато на Играма у Лондону 2012. године и Дејвис куп са селекцијом САД 2007. године.

Мајк је освојио још две гренд слем титуле са Џеком Соком 2018. године, када се Боб опорављао од операције кука.

- Мајк и ја смо одлучили да ову сезону завршимо после Ју Ес опена, иако смо знали да имамо велике шансе да се пласирамо на завршни турнир. После дугих разговора, одлучили смо да би било најбоље да се одморимо и ојачамо у припремама за 2020. годину, која ће бити наша последња на АТП туру. Захвални смо на прилици да остваримо снове играјући професионални тенис. Ово је заиста била чаробна вожња - навео је Боб Брајан у саопштењу.

Он је рекао да обојица 2020. годину посвећују свима који су учествовали у њиховим каријерама.

- Било да сте навијали за нас или против нас, захвални смо вам на страсти према спорту који нам је много дао. Увек ћемо давати све од себе да ту љубав вратимо - навео је Боб Брајан.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.