Почетна / Тенис / АТП

Ђоковић: Циципас заслужено победио, био је бољи

Грчки тенисер после преокрета победио је Ђоковића, који је бранио титулу, 3:6, 7:5, 6:3 и пласирао се у полуфинале
ФОТО: БЕТА/АП

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, после пораза у четвртфиналу Мастерса у Шангају од Грка Стефаноса Циципаса, рекао је да противнику дозволио да контрослише меч.

Грчки тенисер после преокрета победио је Ђоковића, који је бранио титулу, 3:6, 7:5, 6:3 и пласирао се у полуфинале.

- Циципас је заслужио победу. Био је бољи у другом и трећем сету. Кренуо сам веома добро, али после тога нисам био довољно оштар. Цела два сета нисам имао брејк лопту. Он је сервирао добро, али нисам задовољан како сам играо - рекао је Ђоковић на конференцији за медије после меча.

Новинаре је занимало и да ли га је умор стигао, јер му је фалило енергије, а спрски тенисер је одговорио да се осећа добро и да није уморан, већ да је то био један од оних дана када није могао да пронађе оштрину која потребна када се игра овакав меч.

Ђоковић је навео да је за сада такав план да ће још играти на Мастерсима у Паризу и Лондону, као и да није имао проблема са раменом и лактом, а осврнуо се и на игру противника.

- Играо је врло квалитетно, мислим да је увек успевао да одигра јако добар и агресиван први ударац после сервиса. Нисам га натерао да се довољно брани, давао сам му довољно времена да диктира темпо игре са основне линије. Заслужно је победио. Дефинитивно има потенцијал да буде број један у будућности - закључио је Ђоковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ajde
Sad te svako lupa kako stigne, ti si sve znao šta treba , ali si mu to ipak dozvolio, Medvedev vas sad gazi kao plitak potok, samo malo pojačao i dobio samopouzdanje i eto sve osvaja, a izgleda smešno i bolesno!Prošlo je i vaše i neka je...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.