Почетна / Тенис / АТП

Ђоковић после предаје: Бол траје недељама... Не видим крај, сада је битно да сачувам тело...

Публика је његову предају испратила звиждуцима, а он је казао да га то не занима и да се није нашао увређеним
ФОТО: Бета/АП

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић завршио је такмичење на Отвореном првенству САД у осмини финала, пошто је прошле ноћи предао меч Швајцарцу Стену Вавринки.

Ђоковић је због болова у левом рамену био принуђен да преда меч при резултату 4:6, 5:7, 1:2 за Вавринку.

Српски тенисер је у уводном сету први имао брејк лопту, али се Вавринка одбранио и у наредном, петом гему, одузео Ђоковићу и тако сет решио у своју корист.

Иако је у другом сету повео са 4:1, Ђоковић је изгубио ту предност, а потом дозволио Вавринки да у 11. гему дође до новог, одлучујућег брејка.

По завршетку другог сета Ђоковићу је указана медицинска помоћ. Успео је да одигра још три гема када је одлучио да преда меч после сат и 46 минута проведених на терену.

- Бол траје већ недељама - рекао је Ђоковић након меча и додао да је бол осећао некад више, некад мање.

Публика је његову предају испратила звиждуцима, а он је казао да га то не занима и да се није нашао увређеним.

- Жао ми је публике, желели су да гледају цео меч, али једноставно је тако - рекао је српски тенисер.

Ђоковић је овом предајом пропустио прилику да освоји свој 17. гренд слем турнир.

- Није тајна, циљ и жеља су ми да освојим највише Слемова, да достигнем Роџеров рекорд. Али, истовремено сам свестан да је то дуг пут. Надам се да ћу моћи да играм још неколико година. Не видим крај. Сада је битно да сачувам тело - рекао је Ђоковић.

Вавринка ће у четвртфиналу играти против Руса Данила Медведева.

- Никада не желите да на овакав начин завшите меч. Жао ми је због Новака - рекао је Вавринка.

Ако опоравак буде ишао по плану, Ђоковић ће након четворонедељне паузе дебитовати на АТП турниру у Токију.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KOMSATIĆ
Moraš da odradiš to što traži svjetska teniska mafija i kraj.Meni je sve jasno ima 5 godina.Nadal mora da te pretekne do kraja godine.
Zaratustra
Kad god se ukaze prilika Djokovic se pokaze kao delija.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.