Почетна / Тенис / АТП

Вучић о Ђоковићу: Нема новца којим бисмо могли да платимо све што чини за Србију

Председник је приметио да је предивно када се подигне српска застава, а са друге стране је швајцарска, шпанска или понекада британска, а на крају побеђује српска
ФОТО: EPA/NIC BOTHMA

Председник Александар Вучић честитао је вечерас Новаку Ђоковићу освајање пете титуле на Вимблдону и захвалио му на свему што чини за Србију, јер је, истиче, тенисер најбољи амбасадор Србије у свету.

- Не волим да се дичим индивидуалним успехом, али хвала му за све што чини за Србију. Нема новца којим бисмо могли да платимо све што чини и то колико та победа значи за нашу земљу, за њен углед у свету. Он је најбољи амбасадор Србије. Бескрајно му хвала - рекао је Вучић гостујући у емисији Хит твит.

Председник је приметио да је предивно када се подигне српска застава, а са друге стране је швајцарска, шпанска или понекада британска, а на крају побеђује српска.

На констатацију да не изгледа као да је публика свим сцрем навијала за Ђоковића и питање зашто је то тако у Европи и САД, Вучић је приметио и да Ђоковића обожавају у Кини, где само једном није освојио турнир, као и да има више наших навијача у Мелбурну, на Аустралијан опену.

- Али, да кажем, можда погрешно, али српски - драго ми је што је у инат њима победио и показао огромну снагу - истакао је председник Србије.

На питање како коментарише то што део публике и у Србији не навија за Ђоковића, Вучић је, као илустрацију, пренео део свог данашњег разговора са бившим репрезентативцем, сада фудбалским тренером, Синишом Михајловићем, који је саопштио да му је дијагностикована леукемија:

Михајловића је, каже, замолио да опрости што ми овде нисмо увек били фер према њему и нисмо показивали љубав коју је требало и поштовање колико је требало да му покажемо.

- А, Синиша се насмејао и рекао ми: “Ако нико други, ти то добро разумеш и знам да си то искрено рекао“ - пренео је Вучић.

Он је додао да је Михајловић легенда Југославије, Србије и Црвене звезде, и да је, иако је јуче објавио да је тешко болестан, био насмејан, ведар и добре воље.

- Рекао ми је да већ у уторак иде на тешке терапије. Обећао ми је да ће да победи тешку болест и да ћемо да попијемо једну дуњу када дође у Београд. Уздамо се у лекаре, у његову снажну вољу - рекао је Вучић.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gost
kvazi patriota
lazar matić
- Tačno
Siki
Novak Djoković, pa onda velika velika praznina pa niko više od Srba da nas proslavi, možda Joka i košarkaši ...Svi znaju za Djokovića, a za Vučića i kompaniju, samo region napaćeni i to po ničemu dobrom, ovaj zato ujedinjuje koliko može!
Кога , бре, да уједињује?!
Србе и троглодитску, етнички очишћену, ксенофобну, неоусташку, антисрпску, неофашистичку, србождерску, нову NDH - из које сваки други дан стижу вести о антисрпским инцидентима, кукастим фашистичким крстовима, усташким графитима, слоганима који величају Ustaštvo, натписима "Ubij Srbina!" Чија председница свако мало даје проусташке изјаве, и мора да се јавно, преко државних медија, извињава "Uкрудбеном пучанству", када се хрваЦкој деци у новогодишњим пакетићима нађу чоколадице произведене у Србији?! Иако је поменута фабрика у већинском власништву Хрвата? Хрватска, чији спортисти сваки већи успех Uвек прослављајU уз Uусташку "глазбу" неоусташког "глазбеника" М.П. ТUпсона!? ДАЛЕКО ВАМ "lijepa vaša"! Оставите ви Србе и српске спортисте на миру! Сулудо је и нестварно да најпознатији Србин на свету (због пријатељства са неким), наивно, лакомислено, несвесно, но ипак неодговорно и (према српским избеглицама) безосећајно, промовише, рекламира и говори афирмативно о једној таквој земљи и народу.
margarin
He, he...Ko o cemu...Al', 'ajde malo da podeli slavu, da se i on javi...
Brazilac 11
Meč je epskog karaktera u više nivoa.Snimaće se filmovi i filmovi, nikad neće biti zaboravljen Novak Đoković...SRBIN sa Kosova i Metohije.
Che
Pa zasto onda unistavate vaterpolo klub Partizan?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.