Почетна / Тенис / АТП

Лајовић у полуфиналу мастерса у Монте Карлу, уместо Новака иде на Медведева

Србин спасао сет лопту, а онда нанизао три гема за пролаз међу четири најбоља у кнежевини
ФОТО: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Душан Лајовић победио је квалификанта Италијана Лоренца Сонега у полуфиналу мастерса у Монте Карлу 2:0 (6:4, 7:5) после 108 минута игре.

Душан је направио највећи успех у каријери на Мастерсима. Лајовић је надмашио прошлогодишње четвртфинале из Мадрида, што му је до сада био најбољи резултат на турнирима из серије 1.000, и новим тријумфом направио велики скок на АТП листи у Топ 30.

У првом сету је Душан у седмом гему искористио другу брејк лопту, повео 4:3 и сачувао предност до краја сета.

У другом је Лајовић после стартног брејка повео 3:1, уследио је преокрет Италијана, предност 5:4, па сет лопта за изједначење, али је Србин спасао, изједначио на 5:5, а онда је лако брејкнуо Сонега, да би потом у свом сервис гему окончао причу.

У полуфиналу Лајовића чека бољи из дуела Ђоковић - Медведев.

Мастерс у Монте Карлу игра се наградни фонд од 5.207.405 евра.

Семафор четвртфинала мастерса у Монте Карлу:

Душан Лајовић (Србија) - Лоренцо Сонего (Италија) 2:0 (6:4, 7:5)

Новак Ђоковић (Србија) - Данил Медведев (Русија) 1:2 (3:6, 6:4, 2:6)

Гвидо Пеља (Аргентина) - Рафаел Надал (Шпанија) 0:2 (6:7 (1:7), 3:6)

Борна Ћорић (Хрватска) - Фабио Фоњини (Италија)

Парови полифинала мастерса у Монте Карлу:

Душан Лајовић (Србија) - Данил Медведев (Русија)

Рафаел Надал (Шпанија - Борна Ћорић/Фабио Фоњини

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Luka Miličić
- Bravo Duci !
DR
BRAVOOOOO

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.