Почетна / Тенис / АТП

Новак Ђоковић разочаран: Нисам смео да изгубим

Светски број 1 добио први сет са 6:1, али је Шпанац Баутиста добио наредна два
ФОТО: ЕПА/Рона Вајз

Да ли се нашао зид који и Новак Ђоковић има проблем да прескочи? У истом дану у коме је Давид Ферер, познат по надимку Зид, одиграо последњи меч у Мајамију (тврда подлога, 18.410.303 долара) у каријери, Роберто Баутиста је трећи пут у десет сусрета савладао најбољег тенисера света.

А начин игре – исти каквим је његов земљак и претходник годинама мучио фаворите. Неуморно враћање лоптице, фанатична упорност, психолошка непоколебљивост.

Чак би се, на основу виђеног у победама над Ђоковићем – зимус у Дохи и сада у Мајамију – могло рећи да је Баутиста отишао и корак даље.

Иако никад није био у првих десет, овај Шпанац је подигао толики зид око своје игре да чак ни вероватно најбољи тенисера свих времена на овој подлози, не може да га пробије.

Ноле је са Ферером успевао да изађе на крај, пре свега захваљујући чињеници да је у кључним поенима био психолошки јачи.

Међутим, против Баутисте то не успева. Шпанац је и у Дохи и у Мајамију губио први сет а онда у неизвесној завршници правио преокрете.

Роберто је одличан тенисер. Честитке за преокрет после првог сета, међутим, нисам смео да изгубим овакав меч. Толико шанси, толико пропуштених прилика. Али тако је то када на време не завршите посао – не крије Ђоковић да има за чим да жали у поразу са 1:6, 7:5, 6:3..

Заиста делује невероватно да је Ноле у првом сету одувао Баутисту као тајфун, добио првих пет гемова, потом већ на старту друге донице узео противнику брејк и – изгубио.

 У међувремену је био и прекид због кише, али Баутиста је до тог тренутка већ изједначио игру. Водио је са 5:4 у другом сету када је почео пљусак.

Није киша крива – не жели Новак алиби за пораз.

Кад смо отишли на паузу, Роберто је водио. Имао сам брејк на почетку другог сета пре кише. Једноставно, изгубио сам ритам после првог сета. Дао сам му шансу коју је искористио. Свака њему част, али кривица је на мени.

Ноле није хтео да да превелики значај узастопним неуспесима у Индијан Велсу и Мајамију.

Само сам изгубио два меча. Та два дана моја игра није функционисала. Заиста не могу да кажем шта није сада ваљало. Мислим да сам добро играо и против Баутисте и на целом турниру. Један или два слаба гема су пресудили – додао је Ђоковић, мада би се мало ко сложио са тим.

Ноле ипак није добро одиграо ни против Баутисте ни против Федерика Делбониса у претходном колу.

Било је превише лошијих периода у његовој игри. Против Аргентинца се извукао, али против Шпанца није. Крчаг иде на воду док се не разбије. На питање шта даље у сезони – Ђоковић каже:

Грен слемови остају мој приоритет. Тако је увек и било, такав је мој такмичарски календар годинама. Није први пут да изгубим на оба ова турнира у истој сезони. Тако је било и прошле године. Мораћу да размислим како да се припремим за Индијан Велс и Мајами наредне сезоне – подсетио је Ноле да последње две године није играо ниједан турнир између Аустралијског опена и америчке турнеје. Када је освајао оба ова такмичења, најчешће је пре њих одлазио на серију 500 у Дубаију.

Сезона на тврдим подлогама је готова, следе 2,5 месеца на најспоријој подлози.

Надам се да ћу боље играти на шљаци. На њој сам одрастао, мада су тврди терени увек били моја најбоља подлога. Једно је сигурно, морам боље да играм него сада – свестан је светски број 1 да овај ниво тениса није довољан.

Монте Карло следећа станица

Новака сада чекају око три недеље одмора и припреме за шљаку. Први следећи турнир за који је пријављен је мастерс у Монте Карлу.

Интересантно је да на његовом сајту то још не пише, али је такмичење у граду у коме живи најбољи тенисер света, недавно објавило листу пријава са његовим именом.

Монте Карло је једини од девет мастерса 1.000 на коме учешће није обавезно, већ се тенисери сами пријављују. Ноле је то урадио одмах после пораза у Индијан Велсу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
E Novace,Novace....ili imas lose savetnike,ili ni sam ne umes da procenis svoje mogucnosti.....ako zelis uspehe,rekorde...moras 100% da budes "IN". nista "zurke" nista humanittarni rad,nista politika,nista organizacija,nazalost skoro nista ni lepotice oko tebe kad bilo tako bilo je i uspeha...ovako nisi ni za prvih deset! A da ne govorimo o srpskom sindromu PODCENJIVANJU PROTIVNIKA!!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.