Почетна / Тенис / АТП

Чилић о успесима тенисера са Балкана: Борбеност је у нашем ДНК

Новак Ђоковић је најбољи тенисер света, Симона Халеп је то била прошле године, Стефанос Циципас је вероватно најперспективнији тенисер света, Хрватска је шампион у Дејвис купу, Србија је то била...
ФОТО: Сајт турнира у Дубаију

Специјално за Журнал из Дубаија: Војин Величковић

Набрајању балканских успеха у белом спорту нема краја, а један од учесника тог чуда је свакако Марин Чилић.

Пре пет година је освојио Ју-Ес опен, а зимус је предводио Хрватску у походу на Салатару. На питање у чему је тајна успеха тенисера из нашег региона за који се не може рећи да има богату традицију у овом спорту, уз осмех каже:

Мислим да су жеља за победама, борбени дух и амбиција за великим успесима генерално у ДНК свих младих спортиста са наших простора – објашњава десети тенисер света у Дубаију.

Мислим да из тако малих средина, у којима су услови далеко од одличних, можемо доћи до сјајних резултата, а имамо и наслеђе великих спортских успеха тако да нам то даје већи мотив.

Шта издваја водећу светску тројку, Ђоковића, Надала и Федерера, од осталих?

Они физички спадају у можда уопште најбоље спортисте на свету. С друге стране, њихова велика жеља и мотивација за константним напретком и радом чини их још бољима. Плус то велико знање о спорту, са колико пажње се предају потери за успесима као и колико се посвећују превенцији од повреда, омогућава им толико година у врху.

Да ли сте очекивали да ће Ђоковић после пада овако одскочити и поново завладати?

Овако брзо чак и не, али сам очекивао да ће се вратити, јер он својим нивоом тениса припада врху. Али овако брзо после паузе и чињенице да прошлу сезону није почео добро, заиста нисам. Имао је други део 2018. као из снова, као и почетак ове године освајањем Аустралијског опена. То показује да је најбољи на свету...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 1. март. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lovac Na lEPTIRE
Kad već spominješ DNK uzmi ga i pogledaj što su tvoji bili prije 1800 godine .Zato si i dobar tenisač i ti i Ivanišević.DNK TI SVE OTKRIVA.Mada ti je i mama Srpkinja.Ali si doveo tompsona na slavlju i mama se nije bunila.Konvertirala je.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.