Почетна / Тенис / АТП

Боб Брајан: Мареј може да се врати такмичењима и после друге операције

Брајан (40) је прошлог лета има озбиљну операцију кука, опоравио се и вратио такмичењима и учествује на Аустралијан опену

Један од најбољих дубл играча свих времена Боб Брајан рекао је данас да британски тенисер Енди Мареј може да се врати професионалном тенису чак и ако буде подвргнут још једној операцији кука.

Брајан (40) је прошлог лета има озбиљну операцију кука, опоравио се и вратио такмичењима и учествује на Аустралијан опену.

Двоструки шампион Вимблдона Мареј (31) рекао је да ће можда морати да прекине каријеру ако буде морао да иде на исту операцију. Он јепрошлог јануара подвргнут првој операцији кука.

- Мислим да може да се врати. Има много ствари у тенису, али мислим да би он то могао - рекао је Брајан, пренели су британски медији.

Брајан, освајач 23 гренд слем титуле у дублу, игра у Мелбурну у дублу са братом Мајком, мало више од пет месеци откако је подвргнут операцији.

Он је рекао да уопште не осећа бол, али је истакао да је играње у синглу другачије, са више интезитета и да се нико није дуготрајно и са много успеха вратио такмичењима после операције.

Мареј је у првом колу Аустралијан опена изгубио од Шпанца Роберта Баутисте Агута, после чега се вратио у Велику Британију. Он је рекао да ће највероватније наредне недеље одлучити да ли ће ићи на операцију.

Мареј је пре почетка такмичења на првом гренд слем турниру рекао да ће ове године готово сигурно завршити каријеру пошто не може довољно да се опорави од операције кука. Он је рекао да би каријеру желео да заврши на Вимблдону, али да није сигуран да ли ће издржати до лета. Ако се одлучи за операцију, Мареј ће пропустити тај турнир.

- Мислим да ће ићи на операцију. Пажљиво ме прати, пита ме како се осећам после мечева, после тренинга, како сам. Покушава да процени колико ће му требати времена, ако се одлучи на тај захват. Осећам се сјајно, квалитет живота је сјајан, тренинзи оду добро. Можда још нисам на 100 одсто, али прошло је тек пет месеци од операције. Лекари су рекли да ћу се осећати савршено за пар месеци - рекао је амерички тенисер.

Брајан је додао да ниједном није рекао Мареју да се подвргне операцији, пошто је играње у синглу потпуно другачије од дублова.

- Они трче около, клизају, убијају се четири сата на терену. Ко зна да ли ће издржати, да ли ће имати ону експлозивност да буде брз на терену? Ако то немаш, онда си ранијив. Али, волео бих да га видим да живи квалитетним животом, да може да спава, хода, да буде са својом децом, да се игра - рекао је Брајан.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.