Почетна / Тенис / АТП

Зверев први финалиста у Лондону, крај за Федерера, Швајцарац: Зверев није заслужио звиждуке

Зверев је победио са 2:0 у сетовима (7:5, 7:6), после сат и 36 минута игре
ФОТО: Бета/АП

Немачки тенисер Александер Зверев пласирао се у финале завршног мастерс турнира у Лондону, пошто је победио Роџера Федерера.

Зверев је победио са 2:0 у сетовима (7:5, 7:6), после сат и 36 минута игре.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је, после пораза у полуфиналу завршног турнира у Лондону, да Александар Зверев није заслужио звиждуке од публике и честитао му на победи и пласману у финале.

- Разумем фрустрације, али то су само несрећне околности. Звиждање и негодовање - то ми се не свиђа. Такве ствари се у другим спортовима често виђају, али то није случај у тенису. Баш због тога, када се деси, постаје веома лично. Мислим да то није требало да се деси, Саша (Зверев) то није заслужио - рекао је Федерер, пренели су британски медији.

Зверев је победио Федерера са 7:5, 7:6 и пласирао се у финале завршног мастерса.

Немачки тенисер је при резултату 4:3 за Федерера у тај-брејку другог сета тражио да се понови поен пошто је сакупљачу испала лоптица, што је изазвало негодовање публике.

- Извинио ми се на мрежи, рекао сам му да нема због чега да се извињава. Честитам му на одличном мечу и одличном турниру до сада. Правила налажу да се у овим ситуацијама поен понови, и он је то тражио, то је у реду - казао је Федерер.

Он је додао и да је дечак који скупља лоптице признао да му је она испала у току поена, али и да није љут на њега због тога.

- То се догађа, све је у реду, на крају дана то није велика ствар. То је живот, то је спорт, нисам љут на њега - рекао је Федерер.

Зверев је казао да је после меча био узнемирен због звиждука, али да се нада да ће публика схватити да није урадио ништа лоше.

- Нећу лагати, био сам узнемирен после меча, требало ми је неколико минута у свлачионици. Био сам мало тужан због те реакције, али знате, можда ће се људи сутра погледати шта се заправо догодило и онда схвате да нисам урадио ништа лоше - рекао је Зверев.

Противник у финалу турнира у Лондону биће му победник дуела измедју Новака Ђоковића и Кевина Андерсона који ће се играти касније данас.

Мастерс у Лондону игра се за наградни фонд од 8,5 милиона долара.

Мау и Ербер у финалу Лондона

Француски тенисери Никола Мау и Пјер Иг Ербер пласирали су се вечерас у финале завршног мастерса у Лондону у конкуренцији дублова.

Мау и Ербер су у полуфиналу победили Колумбијце Хуана Себастијана Кабала и Роберта Фара са 6:3, 5:7, 10:5.

Француски дубл је освојио 83 поена на први сервис и спасио пет од шест брејк лопти и стигао до победе после сат и 36 минута игре.

Мау и Ербер ће се за титулу у Лондону борити против Американаца Мајка Брајана и Џека Сока.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Izuzetan mec koji je najavio dolazak vrhunskog mladog asa, kao i kraj jedne briljantne karijere. Steta sto su u isto vreme bili fudbal i tenis.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.