Почетна / Тенис / АТП

Едмунд против Димитрова до резултата каријере, Мертенс боља од Свитолине

Британски тенисер Кајл Едмунд пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је у првом четвртфиналу победио Бугарина Григора Димитрова са 3:1 у сетовима
ФОТО: Твитер

Едмунд је до прве победе у каријери над играчем из Топ 3 дошао 6:4, 3:6, 6:3 и 6:4 после два сата и 50 минута игре.

Едмунд је у мечу у ком је видјено осам брејкова, од чега је он направио пет, био агресивнији од почетка. Направио је 46 винера и 48 неизднуђених грешака, док је Бугарин с друге стране пасивнијом игром покушао да се супртостави и избори пласман, али у томе није успео. Он је уписао 32 директно освојена поена и 35 грешака.

Чилић у полуфиналу, Надал му предао меч 

Хрватски тенисер Марин Чилић пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је елиминисао Рафаела Надала.

Надал је предао у тренутку када је било 2:2 у сетовима, а у одлучујућем петом 2:0 у гемовима за Чилића.

Противник Чилићу у полуфиналу биће Кајл Едмунд из Велике Британије, који је раније данас направио изненађење победивши Бугарина Григора Димитрова.

Код жена, такође је дошло до новог изненађења, пошто је Белгијанка Елизе Мертенс победила Украјинку Елину Свитолину са 2:0 у сетовима.

Мертенс, 37. тенисерка света, победила је Свитолину у са 6:4 и 6:0 за свега 75 минута игре.

Белгијанка је већ средином првог сета успоставила контролу против четврте тенисерке света на WТА ранг-листи, направила брејк, а потом је и у завршници сета дошла до новог којим је сломила отпор ривалке.

Свитолина у другом сету није имала одговор на агресивну и распложену игру Белгијанке која је остварила 26 винера и 14 неизнуђених грешака, наспрам 14 директно освојених поена и 19 грешака.

Данска тенисерка Каролина Вознијацки пласирала се у полуфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је данас победила Карлу Суарес Наваро.

Вознијацки, која је друга на WТА листи, победила је тенисерку из Шпаније са 2:1 у сетовима (6:0, 6:7, 6:2), за два сата и 14 минута игре.

Противница у полуфиналу биће јој Елиз Мертенс из Белгије, која је лако у два сета елиминисала Украјинку Елину Свитолину.

Сандгрен обрисао твитове, жели чист почетак

Амерички тенисер Тенис Сандгрен рекао је данас да је обрисао своје објаве на твитеру из последњих неколико година јер жели „чист почетак” и да крене напред, а након што су медији почели да испитују његове везе са десничарским покретима.

Сандгрен је доспео у центар пажње због свог изненађујећег пласмана у четвртфинале Аустралијан опена, али су потом на површину испливале и ствари које он жели да сакрије.

Наиме, Сандгренова активност на друштвеним мрежама је последњих дана пажљиво испитивана, „копана”, па је тако откривено да подржава десничарске покрете.

Сандгрен је данас демантовао да подржава десничарске покрете.

Он је у интервјуу за ЕСПН навео да је своје твитове из последњих неколико година обрисао, али не зато што је то нешто чега се треба стидети, већ зато што жели „чист почетак”.

- Ја нисам таква особа ни у једном од тих погледа - рекао је 26-годишњи тенисер из Тенесија, који себе описује као побожног Хришћанина. - Људи то могу да сниме, да сачувају, да поделе све што желе. Ја то знам, то је што је... Мислим да није лош начин да се крене напред”, додао је Сандгрен.

Сандгрен ће у четврфиналу Аустралијан опена играти против Чунга Хјеона из Јужне Кореје.

Семафор четвртфинала Аустралијан опена:

Мушкарци:

Рафаел Надал (Шпанија, 1) – Марин Чилић (Хрватска, 6) 2:2 Надал предао (6:3, 3:6, 7:6 (7:5), 2:6, 02)

Григор Димитров (Бугарска, 3) – Кајл Едмунд (Велика Британија) 1:3 (4:6, 6:3, 3:6, 4:6)

Тенис Сандгрен (САД) – Хјеон Чунг (Јужна Кореја)

Томаш Бердих (Чешка, 29) – Роџер Федерер (Швајцарска, 2)

Жене:

Симона Халеп (Румунија, 1) – Каролина Плискова (Чешка, 6)

Анђелик Кербер (Немачка, 21) – Медисон Кис (САД, 17)

Елиз Мертенс (Белгија) – Елина Свитолина (Украјина, 4) 2:0 (6:4, 6:0)

Карла Суарез Наваро (Шпанија) – Каролина Возњацка (Данска, 2) 1:2 (0:6, 7:6 (7:3), 2:6)

Семафор полуфинала Аустралијан опена:

Мушкарци:

Марин Чилић (Хрватска, 6) – Кајл Едмунд (Велика Британија)

Тенис Сандгрен (САД)/Хјеон Чунг (Јужна Кореја) –Томаш Бердих (Чешка, 29)/Роџер Федерер (Швајцарска, 2)

Жене:

Симона Халеп (Румунија, 1)/Каролина Плискова (Чешка, 6) – Анђелик Кербер (Немачка, 21)/Медисон Кис (САД, 17)

Елиз Мертенс (Белгија) – Каролина Возњацка (Данска, 2)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.