Почетна / Тенис / АТП

Надал лако до трећег кола, сензација 15-годишње Чехиње Костјук

Бранилац титуле на Отвореном првенству Аустралије Шпанац Рафаел Надал пласирао се у треће коло тог турнира у Мелбурну, пошто је победио Аргентинца Леонарда Мајера после три сета, 6:3, 6:4, 7:6.
ФОТО: Бета/АП

Први тенисер света Рафаел Надал победио је за два сата и 38 минута. Он је у прва два сета направио по један брејк и за сат и по повео са 2:0.

У деветом гему трећег сета Шпанац је одузео сервис Мајеру, али је Аргентинац одмах узвратио и изједначио на 5:5. Тенисери су после тога освојили по гем на свој сервис, а сет и меч одлучени су после тај-брејка, који је Надал добио са 7:4.

Надал ће у трећем колу играти против Дамира Џумхура из Босне и Херцеговине, који је победио домаћег тенисера Џона Милмана са 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Хрватски тенисер Иво Карловић победио је после четири сата и 35 минута Јучија Сугиту из Јапана са 7:6, 6:7, 7:5, 4:6, 12:10.

Карловић ће у трећем колу играти против Италијана Андреаса Сепија, који је победио Јапанца Јошихита Нишиоку са 6:1, 6:3, 6:4.

Шпанац Пабло Карењо Буста пласирао се у треће коло пошто му је Француз Жил Симон предао меч због повреде бутине. Шпанац је уочи прекида водио са 6:2, 3:0.

Он ће играти против Жила Милера из Луксембурга, који је победио Малека Џазирија из Туниса са 7:5, 6:4, 6:7, 3:6, 6:2.

Британац Кајл Едмунд победио је у другом колу Узбекистанца Дениса Истомина са 6:2, 6:2, 6:4. Он ће играти против Николаса Басилашвилија из Грузије, који је победио Белгијанца Рубена Бемелманса са 7:5, 6:1, 6:3.

Жо Вилфред Цонга пласирао се данас у треће коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну пошто је победио 50. играча света Канађанина Дениса Шаповалова после пет сетова 3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:5.

Цонга, 15. тенисер света, победио је за три сата и 37 минута. Он је у петом сету губио са 2:5, али је после тога освојио пет узастопних гемова и после прве меч лопте пласирао се у треће коло.

Цонга ће играти против победника дуела српског тенисера Виктора Троицког и Аустралијанца Ника Кирјоса.

Хрватски тенисер Марин Чилић победио је Португалца Жоаа Соусу са 6:1, 7:5, 6:2. Шести носилац ће играти у трећем колу против Американца Рајана Херисона, који је победио Пабла Куеваса из Уругваја са 6:4, 7:6, 6:4.

Летонска тенисерка Јелена Остапенко пласирала се у треће коло пошто је победила Кинескињу Дуан Јингјинг после три сета, 6:3, 3:6, 6:4.

Шампионка Ролан Гароса се другу годину узастопно пласирала у треће коло, где ће играти против победнице дуела Моне Бартел из Немачке и Естонке Анет Контавејт.

Украјинска тенисерка Елина Свитолина пласирала се у треће коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је победила Чехињу Катерину Синијакову после три сета, 4:6, 6:2, 6:1.

Четврти носилац ће у трећем колу играти против 15-годишње сународнице Марте Костјук, која је победила домаћу тенисерку Оливију Роговску са 6:3, 7:5.

Костјук је дошла у главни жреб из квалификација и најмлађа је тенисерка која је побеђивала на турниру у Мелбурну од Мартине Хингис 1996. године. Костјук је 521. на ЊТА листи.

Још једна Украјинка, Катерина Бондаренко пласирала се у треће коло пошто је победила 15. носиоца Рускињу Анастасију Пављученкову са 6:2, 6:3.

Она ће играти против Словакиње Магдалене Рибарикове, која је после три сета победила Белгијанку Кирстен Флипкенс са 6:4, 0:6, 6:2.

Друга тенисерка света Данкиња Каролина Вознијацки пласирала се у треће коло пошто је победила Јану Фет из Хрватске са 3:6, 6:2, 7:5.

Фет, 119. тенисерка света, водила је са 5:1 у трећем сету и имала је две меч лопте, али није успела да их искористи, а затим је Вознијацки освојила шест узастопних гемова и пласирала се даље.

Бивша прва тенисерка света ће играти против боље из дуела Холанђанке Кики Бертенс и Американке Никол Гибс.

Швајцаркиња Белинда Бенчић није успела да се пласира у треће коло пошто је изгубила од Тајланђанке Луксике Кумхум са 1:6, 3:6. Бенчић је пре два дана победила Американку Венус Вилијамс, али је данас од тенисерке из квалификација изгубила после сат и 17 минута.

Кумхум ће играти против Петре Мартић из Хрватске, која је победила Румунку Ирину Бегу са 6:4, 7:6.

Победа Стојановић и пораз Зимоњића у мечевима у дублу
Српска тенисерка Нина Стојановић и њена партнерка у дублу Швајцаркиња Викторија Голубић пласирале су се у друго коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто су победиле словеначко-шпански дубл Андреју Клепач и Марију Хосе Мартинес Санчес после два сета, 6:3, 6:3.
Стојановић и Голубић су победиле девете носиоце за сат и 15 минута, направиле су четири брејка, а противнице су им једном одузеле сервис.
Стојановић и Голубић ће у другом колу играти против победница дуела српско-украјинског дубла Александре Крунић и Катерине Бондаренко и аустралијско-руске комбинације Арине Родионове и Наталије Вихљанцеве.
Српски тенисер Ненад Зимоњић и његов партнер у дублу Флорин Мергеа из Румуније нису успели да се пласирају у друго коло, пошто су изгубили од деветих носилаца Шпанаца Марка Лопеса и Фелисијана Лопеса са 2:6, 4:6.
Меч је трајао сат и 14 минута. Зимоњић и Мергеа нису направили ниједан брејк, а Шпанци су им три пута одузели сервис. 
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.