Почетна / Тенис / АТП

Крајиновић: Имао сам карте за меч Арсенала и Звезде, али...

Српски тенисер Филип Крајиновић изјавио је да није очекивао да на Мастерсу у Паризу прође ни друго коло, а камоли стигне до првог финала у каријери, откривши да је чак имао купљење карте за фудбалску утакмицу Лиге Европе између Арсенала и Црвене звезде у Лондону
ФОТО: facebook/Filip Krajinovic

Крајиновић је сензационално стигао до финала Мастерса у Паризу, где је у борби за трофеј изгубио од Американца Џека Сока 5:7, 6:4, 6:1, али је направио велики скок на АТП листи и годину завршио као 33. тенисер света.

- Имао сам карте за меч Арсенала и Црвене звезде, планирао сам са пријатељима да идем у Лондону. То сам и саопштио тренеру Поповићу, а одговорио ми је да идемо на Мастерс у Париз, на шта сам одговорио да не видим себе даље од првог кола, а он ми је поново реплицирао да је неозбиљно да тако размишљам. Онда сам му пренео да у суботу (дан када је славио у полуфиналу прим. аут) организујем прославу са друштвом у Сомбору због места у Топ 100 на крају године, опет ме је прекинуо и рекао да је у суботу полуфинале. Одговорио сам да не видим себе у полуфиналу и да не верујем да ћу дотле стићи - рекао је Крајиновић на конференцији за медије у ТЦ "Ђукић" на Бежанијској коси.

Српски тенисер рекао је да су његови планови знатно промењени након успеха на Мастерсу у Паризу, где је сензационално стигао до финала, и поручио да му је циљ у наредној години да уђе у Топ десет.

- Имао сам план који се нагло променио, много ми је лакше сад јер "упадам" на све турнире, драго ми је да не морам да пролазим кроз квалификације што је било јако напорно. Пре Париза сам планирао да годину почнем у Јужној Америци, а сада имам Аустралијан опен, па Ротердам, Марсељ, Дубаи и Софију - рекао је Крајиновић.

Крајиновић, сада већ 33. тенисер света, истакао је да је показао да може да игра са најбољима на свету.

- Надам се да ћу имати још финала, драго ми је што сам показао себи да могу да играм са најбољима на свету. Знао сам да имам потенцијал. Надам се да ћу бити још бољи и у ући у Топ10. Следећи корак је да играм добро на грен слемовима". Како је нагласио, пред њим је добра сезона и изразио наду да ће бити носилац на Аустралијан опену. У Париз сам дошао прилично уморан. Изгубио сам доста мечева зато што сам превише респектовао ривале. Желим да будем агресиван, али неће бити лако. Чека ме лепа сезона, надам се да ћу бити носилац у Аустралији - наводи Крајиновић и додаје да му је драго што сарађује са искусним и добрим тренером какав је Петар Поповић.

Крајиновић је објаснио и какав је приступ планирао да има против светског броја један Рафаела Надала, који му је предао меч у четвртфиналу турнира.

- Имао сам тактику против Надала, агресивно и на линији. Био сам срећан што је предао, али било ми је и жао што ми није пружио шансу да даље играмо", рекао је он. Додао је и да је спреман да буде први играч репрезентације Србије у Дејвис купу. Волео бих да више играм за репрезентацију, посебно у "Пиониру". Имао сам пуно осцилација у претходном периоду, а сада сам освојио пет челенџера и много напредовао".

Према његовим речима Американац Џон Изнер честитао му је на победи после међусобног дуела у полуфиналу.

- Сви се ми јако добро познајемо. Американци су имали велики притисак. Изнер ми је честитао и рекао да навија за мене, све су то сјајни играчи. Душан Лајовић ми је рекао ко изгуби плаћа вечеру. Новак ми много помаже, он је наш херој и идол. Значи ми његова подршка, много паметних и добрих савета сам чуо од њега. Идем често код њега у Монте Карлу и захвалан сам што имамо доста среће јер је наш - закључио је Крајиновић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.