Почетна / Тенис / АТП

Типсаревић пропушта Дејвис Куп: Време је да се млади искажу!

Доста сам дао репрезентацији Србији, прескочићу ову акцију – истакао је 33-годишњи ас
ФОТО: Ројтерс

Није могло даље. Направио је Јанко Типсаревић велики преокрет против Кокинакиса у првом колу, али није иста прича доживела репризу у другој рунди. Српски ас је морао да пружи руку Аргентинцу Дијегу Шварцману, који га је савладао у три сета 6:2, 6:4, 7:5.

Не играм добро. То је једини разлог пораза. Нисам био добар ни у првом колу. До тријумфа ме тада довела само велика борба. Сада то није било довољно. Нисам ја очекивао да будем на нивоу оног времена када сам био међу десет најбољих на свету. Међутим, ово је тренутно веома лоше. Једноставно никако да ухватим залет. Те сталне ситне повреде ме приморавају да свака два, три месеца мењам програм. Немам континуитет и то се види на мечевима – била је прва Јанкова реакција.

Иако је изгубио у три сета, имао је шансе. У другом делу игре се вратио од 4:1 до 4:4, у трећем сету је у три наврата имао брејк вишка.

Форхенд ми је био катастрофа. Боже ме сачувај – истакао је.

Никад то није мој најбољи ударац, нити сам се ослањао на њега. Међутим, служио ми је да завршим поен после доброг сервиса или изграђеног поена. Сада никако нисам могао да миксујем са њим. Шварцаману, који је низак, одговара низак одскок и ја сам му то давао. Да сам успео да га избацим из комфорне зоне имао бих неке шансе. Овако све је ишло у његову корист.

Између другог и треће сета, Јанко је затражио помоћ физиотерапеута.

Ништа ме није болело. Затражио сам превентино пилулу против бола. Матор сам човек – рекао је Типсаревић.

Шварцман је био добар жреб за друго кола, али ја тренутно немам игру да то искористим.

У недељи после Ју-Ес опена Србију очекује полуфинале Дејвис купа против Француске.

Нећу играти у Лилу – био је децидиран Јанко.

Разлога је много. Најважнији је да још увек нисам залечио повреду задње ложу, коју вучем још од дуела са Шпанијом у Дејвис купу. Отићи ћу код лекара у Београд и покушаћу коначно да то решим.

Као други проблем, Србин је навео подлогу.

Треба да се из сред сезоне на бетону пребацимо на шљаку. То сигурно није добро за моје тело. Мислим да сам много дао за репрезентацију Србије. Време је да се млади искажу.

Од раније је познато да Новак неће играти. Већ тада је било јасно да ће Триколори бити фаворити на фудбалском стадиону у Лилу.

Реално и са Новаком би било веома тешко. Имају много играча у самом врху. Са друге стране нико од њих не игра нешто посебно у последње време. Ни Цонга, ни Монфис, ни Гаске. И поред тога су велики фаворити. Играће на свом терену, пре својим навијачима. Биће нам веома тешко.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.