Почетна / Тенис / АТП

Троицки: Бићемо Ноле и ја још бољи

Виктор Троицки после паузе од месец дана због повреде отпутовао на америчку турнеју чија ће кулминација бити Ју-ес опен
ФОТО: Н. Неговановић

Један од тенисера са којим је најлакше договорити се за интервју је сигурно Виктор Троицки.

- За Журнал увек можемо да разговарамо наравно. Видимо се на 25. мају – прихватио је Троицки без трунке двоумљења позив на причу.

Два дана касније. Терени на Дорћолу. Поред Виктора ту су и Јанко Типсаревић и Илија Бозољац. Тројица пријатеља су тренирала за предстојеће изазове. Ниједан од њих наравно није прошао, а да га деца која су вежбала нису зауставила и замолила за фотографију. Најмањи од њих је баш Троицког изабрао да пита: 

- Викторе, када ћемо да пребацујемо мало?

- Када се вратим следећи пут, обећавам да ћемо да играмо. А ти до тада тренирај, па да ми покажеш шта си научио – рекао је српски ас.

- Важи! Срећно на Ју-Ес опену – загрлио је дечак Троицког.

- Деца су сјајна – рекао је Виктор када смо сели да разговарамо.

Како се ви сналазите у новој улози? – питамо.

- Сјајно. Бити тата је нешто посебно. Нестваран је осећај. Добра ствар у овој паузи која је трајала месец дана је што сам могао да будем уз супругу Александру и ћерку Ирину. Сада када одем, недостајаће ми наравно, али сваки следећи повратак ће бити још лепши, јер ме њих две чекају.

Надал је светско чудо

Јесу ли вас изненадиле победе Рафаела Надала и Роџера Федерера на Ролан Гаросу односно Вимблдону?

- Не. Одувек сам причао да је Надал светско чудо и знао сам да ће добро да одигра у Паризу. Колико пута до сада је имао проблема са повредама и колико пута су га до сада отписивали, а он се опет враћао. Федерер и даље игра нестварно. Сјајан потез је направио што је прескочио сезону на шљаци. Он ускоро пуни 36 година и пример је како уз добар план припрема и турнира могу да се постигну сјајни резултати.

Троицки је морао да преда прво коло у Вимблдону због повреде леђа. Сада је, како тврди, све добро што се тиче здравственог стања. 

- Прошле су три недеље мировања, а десетак дана сам тренирао и осећам се добро. На америчкој турнеји играћу Монтреал, Синсинати, Винстон Салем и Ју-Ес опен.

Тежак период је иза српског аса који заузима 43. место на свету.

- Никада ми се у животу није десило ништа слично. Нисам могао да се померим у Лондону. Ма ни макац. Леђа су ме баш болела у току меча, а онда је после тога било још горе. Доктори су ми казали да не смем да летим, па сам од понедељка до суботе био у Енглеској. Уследили су дани опоравка, мировао сам, ишао на физикалне терапије, али срећом опоравио сам се и последњих десет дана тренирао пуним интензитетом.

У међувремену је морао да пропусти три турнира.

- Одустао сам од Бастада, Гштада и Кицбила. Изгубио сам тридесетак дана, пао на листи. Опоравак је био неизвестан, али хвала Богу све се средило.

Вимблдон је баш био лош за наше тенисере јер су Ђоковић, Типсаревић и он морали да предају мечеве. И сва тројица су после тога отишли на принудне паузе. Испоставило се, Новакова ће трајати најдуже. Чак шест месеци.

- Разговарао сам са њим и знао сам да ће тако бити још пре Лондона. Знао сам да већ дуже време има проблеме са лактом и да повреда није нимало наивна. Мислим да је добро што је одлучио да паузира јер му је потребно да се освежи, постаће у септембру и тата други пут, па је предах дошао у право време – истакао је Троицки.

Превазишао сам негативне приче

Причамо са Виктором о свему што се може прочитати у штампи или порталима. Последњи пут име српског аса нашло се у негативном контексту после предаје у Вимблдону. Колале су приче да је танкирао меч и да је изашао на терен само да би зарадио новац.

- Искрено, превазишао сам те приче. О мени се свашта писало. Знамо сви добро кроз шта сам прошао, знамо и да сам био суспендован и да је много лоших ствари писано. Мени је битно да моја породица и најближи пријатељи знају шта је истина. Ако неко мисли другачије, немам ништа против. Борио сам се као лав да постигнем све ово у животу и нећу уопште да се обазирем на негативне приче. Једноставно их игноришем.

Читате ли новине?

- Сваки дан. Пратим све. На порталима ме понекад изнервирају неки наслови, али Боже мој. Кажем, не дотиче ме то превише.

На питање да ли ће Ђоковић после паузе моћи да се врати у светски врх, Виктор је као из топа испалио:

- Апсолутно. Биће још бољи. Видећете, Новак ће бити онај стари, играће онако како нас је навикао. У последњих десет година стварао је чуда на терену, одиграо је највише мечева од свих водећих тенисера. Није имао уопште предаха, само је низао успех за успехом. Требаће му мало времена да се опорави, мора мало да одмори, па ће се вратити још јачи.

Ђоковић сигурно неће путовати у Француску на полуфинале Дејвис купа између Орлова и Галских петлова, па би Виктор требало да буде лидер тима. Вођом екипе назван је и на званичним профилима овог репрезентативног такмичења.

- Стварно су то написали? – пита уз осмех и добија потврдан одговор. – Мораћу то да видим. Мислим да је још рано да причамо на тему репрезентације. Имао сам две незгодне повреде, прво ми је пукао мишић, а онда и ова повреда леђа, зато бих прво сачекао да видим како ћу да одиграм америчку турнеју. У Француској ће баш бити тешко. Они имају јак тим, изабрали су шљаку, која нам реално не одговара одмах после бетона у Америци, а ми ћемо бити ослабљени за неиграње Ђоковића. Даћемо све од себе, ја увек играм пуног срца и са посебном мотивацијом за Србију, али има још месец дана до тада.

За крај, имате ли неки зацртани циљ до краја ове 2017. или?

- Не. Одустао сам од класичних циљева везаних за ранг. Једино што желим је да напредујем у игри, а онда ће и помак на листи доћи. Сада сам се освежио и спреман сам да опет будем добар на терену. Ужелео сам се тениса, имам још резерви у себи, могу на врхунском нивоу да играм најмање три-четири сезоне. Пуно тога још могу да дам тенису – закључио је Троицки.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Beli
Javio se potparol,sada je i Novak na njegovom nivou,mogu da naprave dubl i prodju po koje kolo u tom smešnom sportu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.