Почетна / Тенис / АТП

Типсаревић најбоље разуме Новакову одлуку: Видели смо се, знам како му је

Протеклих дана читали смо разне наслове везане за одлуку Новака Ђоковића да се због повреде лакта повуче на шест месеци са Тура. Један нам је посебно привукао пажњу: „Не сме да прође као Јанко”
ФОТО: Н. Неговановић

То су речи Богдана Обрадовића, бившег селектора Дејвис куп репрезентације Србије, човека који одлично познаје обојицу наших асова.

У наставку тог текста наводи се Боћина изјава: „Не сме да се догоди да му болови у лакту пређу у хроничну повреду. Не сме да му се деси као Јанку Типсаревићу да игра повређен и да после годинама има проблем.”

И заиста, ако неко разуме како се тренутно осећа Новак, то је Јанко. У интервјуу за Спортски журнал, Типсаревић је то и потврдио:

Видео сам се са њим на кратко док је био у Србији. Знам како му је. Мислим да је одлука о паузи једна од најпаметнијих и најбољих које је донео у каријери. Не треба да кука и да плаче, већ да се одмори, залечи повреду и врати се на нивоу на којем је био. Сигуран сам да ће бити спреман да гризе када буде поново заиграо.

Јанко већ неколико дана тренира на теренима на Дорћолу и спрема се за америчку турнеју.

Играћу Синсинати, Винстон Салем и Ју-Ес опен.

Српски ас, који се налази на 60. месту АТП листе, морао је да преда меч првог кола у Вимблдону Американцу Доналдсону пре скоро месец дана и од тада није одиграо ниједан дуел.

Отказао сам два челинџера у Азији после Лондона, па сам остао у Београду на мини припремама које су трајале три недеље. Практично од децембра нисам имао припреме, тако да сам проценио да је ово најбољи период да мало одморим, залечим повреде. Пукао ми је мишић у Лондону, па сам морао да идем на рехабилитацију у Немачку – казао је Типсаревић.

Друштво некада осмом тенисеру света у Београду правили су:

Берни Карберол, мој физио, али и Рајан Шутлер који ће сада путовати са мном у својству тренера. Шутлер ће заменити Дирка Хордорфа, који је и даље члан мог стручног штаба, само ће сада Рајан путовати мало више. Карберол и Шутлер ће са мном у Америку.

Јанко таман добро заигра, али као по правилу онда га задеси неки малер. Таман се опорави, па се суочи са прехладом или разним ситним пеховима, који га избаце из колосека. Али, Типсаревић не одустаје од свог првобитно зацртаног плана:

Хоћу да будем носилац на Аустралијском опену 2018. Уз мало среће и константности, могу да успем у томе.

Потом је додао:

Преко челинџера сам се вратио у топ 100. Планирао сам да одиграм још неке челинџере, али да паралелно са њима играм и неке АТП турнире. Испланирао сам тачно где ћу и када да играм, али због повреда и прехлада нисам успео то да спроведем у дело у овом делу сезоне. Ипак, још увек имам шансу да уз константност, добар тренинг и правилно темпирање форме стигнем до зацртаног циља.

Одмах по завршетку америчке турнеје, репрезентативце Србије чекају изазови у полуфиналу Дејвис купа које ће се играти у Лилу (15–17. септембар).

Јанко није био у саставу у 1. колу против Русије у Нишу, а ни у четвртфиналу против Шпаније у Београду. Има велику жељу да се прикључи својим друговима у Француској, али:

Нисам још увек сигуран да ли ћу играти. Све зависи од мог здравља и учинка после такмичења у Америци. Морам да пазим на здравствено стање, имао сам четири операције протеклих година. Жеља да играм наравно постоји, али хајде прво да прође август и сви турнири, па ћемо онда да разговарамо о Дејвис купу – закључио је Типсаревић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The Comsat
Ajde sada da svi kolektivno plačemo za Soroševim Novakom.Prodao se đavolu.I sada mora da odradi za njega ono što se traži.Nije Novak Srpski heroj .On je Srpska svakodnevnica‚kao i Divac.A kako je Divac došo na mjesto predsjednika Olimpiskog Komiteta.Omršao je ovaj njihov Novak.Idi sada pa se izljubi sa kolindom i plenkovićem i sa tucakom.Opet će te vratiti i slaviti.Ja neću jer si igrač zapada i teniske organizacije.Nisi ti Bog Novače pa da tebe slavim.Jadan si i malešan a svoje Srpstvo prodaj nekom drugom.Meni nećeš.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.