Почетна / Тенис / АТП

Федерер: Звони ми у глави, не знам шта сам радио синоћ, попио сам много различитих алкохолних пића

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да се пробудио уз јаку главобољу, пошто је до раних јутарњих сати славио освајање рекордне осме титуле на Вимблдону
ФОТО: Ројтерс

Федерер је у Лондону освојио рекордну осму титулу на Вимблдону, односно 19. гренд слем трофеј у каријери, пошто је у финалу победио Марина Чилића из Хрватске са 6:3, 6:1, 6:4.

Федерер је присуствовао традиционалној вечери са победницом Вимблдона Гарбиње Мугурусом, али нису плесали. Швајцарац је после тога са својим пријатељима прослављао титулу до пет сати ујутро.

Звони ми у глави – рекао је Федерер на конференцији за новинаре, пренео је Еуроспорт.

Не знам шта сам радио синоћ. Претпостављам да сам попио много различитих алкохолних пића. После традиционалног бала смо отишли у ресторан, где нас је чекало 30, 40 пријтеља. Сјајно смо се провели. Легао сам у пет ујутро, а када сам се пробудио, нисам се добро осећао – додао је он.

Федерер је за седам месеци освојио две гренд слем титуле, а пре тога пет година није тријумфовао на гренд слем турниру. Прошлог месеца титулу на Ролан Гаросу освојио је Рафаел Надал.

Он је рекао да млађе генерације тенисера морају да промене стил игре, ако желе да спрече „стару гарду” да тријумфује на гренд слем турнирима.

Федерер ће у августу напунити 36 година и најавио је да ће наредног лета бранити титулу на Вимблдону.

Желим да уживам годину дана у томе што сам освајач Аустралијан опена и Вимблдона. Нисам себи поставио циљ о броју гренд слем титула, то нисам никада радио. Био сам изузетно задовољан са 17, наравно да сам био срећнији са 18, а сада сам и више него срећан са 19. Желим да уживам, да останем здрав и видећемо шта ће се догодити – рекао је Федерер.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RF fan
Ako, zasluzio si!! Jos jednom si dokazao da si najveci teniser svih vremena!!
RF fan
Ako si se proveo, zasluzio si, jos jednom si dokazao da si najveci majstor i najbolji teniser svih vremena!!!
elp
Zasluzeno -- svaka cast!
deda
u prevodu odro se

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.