Почетна / Тенис / АТП

Ђоковић смањио заостатак за Марејом пред Вимблдон, Јанковићева 67. на свету,

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, после титуле у Истборну, уочи почетка Вимблдона смањио је заостатак за водећим на АТП листи Ендијем Марејом и сада разлика између четвртог на свету и Британца износи 3.335 бодова.
ФОТО: Ројтерс

Ђоковић је на дебију у Истборну зарадио 250 поена и има 6.055, док је Мареј остао на 9.390.

Испред Новака су Рафаел Надал и Стан Вавринка, а иза у Топ10 су Роџер Федерер, Марин Чилић, Милош Раонић, Доминик Тим, Кеи Нишикори и Жо-Вилфред Цонга.

Када је реч о осталим српским играчима, Виктор Троицки је задржао 31. позицију, Јанко Типсаревић је пао за два места на 63, Душан Лајовић за једно на 79, док је Миомир Кецмановић дошао до најбољег ренкинга у каријери - 367, после скока од 26 позиција.

Најбољих 10 играча света:

1. (1) Енди Мареј (Велика Британија) 9.390 бодова

2. (2) Рафаел Надал (Шпанија) 7.285

3. (3) Стан Вавринка (Швајцарска) 6.175

4. (4) Новак Ђоковић (Србија) 6.055

5. (5) Роџер Федерер (Швајцарска) 5.265

6. (6) Марин Чилић (Хрватска) 4.235

7. (7) Милош Раонић (Канада) 4.150

8. (8) Доминик Тим (Аустрија) 3.895

9. (9) Кеи Нишикори (Јапан) 3.830

10. (10) Жо-Вилфред Цонга (Француска) 3.075

Јанковићева 67. на свету, без промена у Топ10 

Најбоље рангирана српска тенисерка Јелена Јанковић на најновијој WТА листи назадовала је за једну позицију и сада је 67. на свету.

Јанковић пред дуел са Пољакињом Агњешком Радванском на старту Вимблдона, где ће бити једини српски представник у женском синглу, има 940 бодова.

Александра Крунић остала је на 99. позицији, Нина Стојановић је пала за један корак на 155. место, као и Ивана Јоровић на 183, Јована Јакшић је 239, Дејана Радановић 264, а Олга Даниловић 529.

Међу првих 10 на свету није било промена, на челу је Немица Ангелика Кербер, прате је Симона Халеп и Каролина Плишкова, четврта је Серена Вилијамс која је на породиљском одсуству, а иза су Елина Свитолина, Каролина Вознијацки, Џоана Конта, Светлана Кузњецова, Доминика Цибулкова, Радванска

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ivan
Napred Nole!Pocni normalnu ishranu i sve navike kao pre.Ovih godinu dana si prespavao,nisi puno zaostao.Prestani sa pahuljicama i salatom,samo jaka hrana i opet si u vrhu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.