Почетна / Тенис / АТП

Федерер 11. пут у финалу турнира у Халеу, Чилић у финалу Квинса

Швајцарац ће у 11. финалу у Халеу покушати да освоји девету титулу
ФОТО: Ројтерс

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се 11. пут у каријери, у финале турнира у Халеу, пошто је победио 38. играча света, Руса Карена Качанова, после два сета, 6:4, 7:6.

Федерер, пети тенисер света, три пута је одузео сервис Качанову, који је направио два брејка.

Федерер је сервирао за меч при резултату 5:4, али му је 21-годишњи Рус одузео сервис. Качанов је у наставку пропустио две сет лопте, па је меч одлучен у тај-брејку, који је Федерер добио са 7:5.

Швајцарац ће у 11. финалу у Халеу покушати да освоји девету титулу. Федерер ће у сутрашњем финалу играти против победника дуела четвртог носиоца Александра Зверева из Немачке и Француза Ришара Гаскеа.

Чилић у финалу Квинса

Хрватски тенисер Марин Чилић пласирао се у финале турнира на лондонском Квинсу пошто је победио 26. играча света Жила Милера из Луксембруга после три сета, 6:3, 5:7, 6:4.

Чилић, седми тенисер света, победио је за два сата и 15 минута и пласирао се у 29. финале у каријери, а треће у Квинсу. Он је 2012. године освојио титулу на том турниру на трави.

Четврти носилац на турниру ће у финалу у недељу играти против победника дуела бугарског тенисера Григора Димитрова и Шпанца Фелисијана Лопеса. Пласманом у финале Чилић ће прескочити Канађанина Милоша Раонића на шестом месту на АТП листи, чиме ће изједначити свој најбољи ранкинг.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.