Почетна / Тенис / АТП

Рубљов: Не разумем зашто су нам забранили да играмо - нема рата у тенису

Организатори Вимблдона су забранили наступ руским и белоруским тенисерима на трећем грен слем турниру сезоне због рата у Украјини
ФОТО: ЕПА/Ф. Аризабалага

Руски тенисер Андреј Рубљов признао је да му је тешко пала забрана наступа на Вимблдону.

Организатори Вимблдона су забранили наступ руским и белоруским тенисерима на трећем грен слем турниру сезоне због рата у Украјини.

Понудили смо организаторима Вимблдона нека решења која би на дипломатском нивоу била од помоћи. Хтели смо да играмо у микс дублу са Украјинцима и да се не боримо за трофеје. Желели смо да искористимо платформу турнира да покажемо да се не боримо ту, да нема рата у тенису. То је сада најважније”, изјавио је Рубљов, преноси сајт Теннисхеад.нет.

Руски тенисер је истакао да је био фрустриран када је сазнао да неће играти на Вимблдону.

Свако од над ради максимално напорно и такмичи се на турнирима како би играо на гренд слемовима. Све што знам инвестирао сам у каријеру и онда ми је неко забранио да радим. То је узмениравајуће”, навео је Рубљов.

Он је истакао да му није јасно зашто организатори турнира у Лондону нису разумели његове поруке.

Могао сам да пошаљем праву поруку са терена, али сам стално добијао исти одговор: „руска влада ће то све искористити као пропаганду”. Шта год да сам рекао, одговор је био исти. Не разумем зашто су то урадили”, закључио је Рубљов, који је тренутно осми на АТП листи.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.