Почетна / Тенис / АТП

Алкарас, Синер и Нори убедљиво до осмине финала Вимблдона

Тијафо у осмини финала Вимблдона, Сок и Кублер у трећем колу
ФОТО: ЕПА/К. Галвин

Холанђанин Тим ван Рајтховен биће ривал Новаку Ђоковићу или Миомиру Кецмановићу у осмини финала Вимблдона.

Ван Рајтховен је у трећем колу лондонског гренд слема данас максималним резултатом савладао Грузина Николоза Басилашвилија са 6:4, 6:3, 6:4.

Холанђанин је успон на трави почео у домовини у Хертогенбошу, где је направио сеназију и освојио турнир.

Тамо је редом савладао Ебдена, Фрица, Гастона, Оже-Алијасима и у финалу првог тенисера света Руса Данила Медведева.

Сјајну форму на травнатој подлози наставио је и на Вимблдону, где је изгубио само један сет у другом колу од Американца Рајлија Опелке (3:1), ког краси снажан сервис.

У првом колу гренд слема у Лондону Ван Рајтховен, тренутно 104. играч света, савладао је Федерика Делбониса са 3:0 у сетовима.

Тријумфом над Басилашвилијем Холанђанин је дошао до осмог узастопног тријумфа на трави, а на том путу изгубио је свега три сета.

Касније данас дуел трећег кола Вимблдона играју Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић.

Амерички тенисер Френсис Тијафо пласирао се данас у осмину финала Вимблдона, пошто је у Лондону победио казахстанског играча Александра Бублика са 3:6, 7:6 (1), 7:6 (3), 6:4.

Меч између Тијафоа и Бублика, 28. и 38. тенисера света трајао је два сата и 57 минута.

Бублику је један брејк био довољан за освајање првог сета, док је у другом делу игре први до брејка дошао Тијафо.

Тијафо је водио са 5:2, да би у наставку три гема заредом освојио Бублик. Сет је одлучен у тај-брејку, у којем Казахстанац осваја само један поен.

Тенисери су сачували своје сервисе током трећег сета, а у новом тај-брејку Тијафо је био бољи резултатом 7:3.

У четвртом сету виђена су три брејка, од чега је два направио Тијафо.

Тијафо у осмини финала чека победника меча између Француза Уга Ембера и Белгијанца Давида Гофана.

У треће коло Вимблдона се пласирао Американац Џек Сок, који је био бољи од сународника Максима Кресија са 6:4, 6:4, 3:6, 7:6 (1).

Сок у трећем колу игра против Аустралијанца Џејсона Кублера, који је у наставку меча освојио још један гем и победио аустријског играча Дениса Новака са 6:3, 6:4, 6:4.

Седми тенисер света Шпанац Карлос Алкарас пласирао се вечерас у осмину финала Вимблдона, победивши Немца Оскара Отеа са 3:0 по сетовима 6:3, 6:1, 6:2.

Он је до победе над 36. тенисером на АТП листи стигао после сат и 40 минута игре.

Шпанац је шест пута успео да одузме сервис противнику, недозволивши ниједан брејк са друге стране.

У осмини финала, Алкарас ће играти против Италијана Јаника Синера, који је победио Американца Џона Изнера са 3:0 по сетовима 6:4, 7:6, 6:3.

Синер, 13. тенисер света, победио је Американца, 24. на АТП листи, после два сата и 23 минута игре.

Изнер је вечерас оборио рекорд по броју асова на АТП турнирима. Он је својим петим асом на мечу стигао до свог 13.729. аса у каријери, и тако престигао досадашњег рекордера Ива Карловића из Хрватске.

У осмину финала се пласирао и Британац Камерон Нори, победивши у три сета Американца Стива Џонсона 6:4, 6:1, 6:0. Нори ће се у следећем колу састати са још једним Американцом Томијем Полом.

Ћаћић и Вавасори у другом колу дубла

Српски тенисер Никола Ћаћић и Италијан Андреа Вавасори пласирали су се данас у друго коло Вимблдона, у дубл конкуренцији.Њих двојица су победили аргентинску комбинацију Себастијан Баес и Федерико Делбонис са 6:2, 7:6 (6), 7:6 (6).

Меч је због мрака јуче био прекинут при резултату 5:2 за српско-италијанску комбинацију.

Они ће у наредној фази играти против деветих носилаца Британца Џејмија Мареја и Бразилца Бруна Соареша.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.