Почетна / Тенис / АТП

Виландер пред Ролан Гарос: Новак је први фаворит

Матс Виландер, троструки шампион Ролан Гароса, уверен да ће се Новак Ђоковић овог јуна изједначити са њим
ФОТО: С. Сандић

За Матса Виландера, троструког шампиона Ролан Гароса, нема дилеме. Уверен је да ће се Ђоковић овог јуна изједначити са њим:

- Много је разлог зашто сматрам да је Новак највећи фаворит у Паризу – истакао је легендарни Швеђанин извештачу шпанске “Марке” са Форо Италика. - Прво, јер ће бити препун самопоуздања после тријумфа у Риму. Друго, јер осећа потребу да се реваншира за оно што је пролазио последњих месеци, јер није могао да игра у Аустралији. Треће, бранилац је круне. Четврто, доказао је самом себи да може опет да игра дуге партије после пораза од Алкараса у Мадриду.

Виландер је упоредио Новака од пре месец дана и сада.

- У Монте Карлу је показао лоше издање у поразу од Давидовича. Деловао је уморно. Сада је много бољи и зато је фаворит у Паризу.

Прошле године је рекао да ће Новак завршити каријере велике тројке као најтрофејнији од њих на грен слемовима. И није се предомислио.

- И даље то мислим. Сваки пут када је на свом најбољем нивоу, видимо га свежег у сваком смислу. Утисак је као да за Надала време пролази, а за Ђоковића не. Не знам да ли има 24, 25 или 35 година. Стално игра на истом физичком нивоу.

Наравно, викинг је коментарисао и шансе двојице Шпанаца. О Надаловим мукама са повредама је рекао.

- Таква је цела Рафина каријера. Увек га поредим са коњем, трчаће најбрже и бориће највише што може. Његов напор нема лимит, његов лимит су његове повреде. Играће док му повреде дозволе. Реалност је да је научио да се на терен враћа после пауза и увек успешно то уради. Доћи ће и дан када то неће бити могуће.

Виландер не сумња да ће бити на терену у Паризу.

- Мислио сам да неће успети да се врати после прошлогодишњих проблема, али је он доказао да сам погрешио. Сигурно је да се повредио у Риму, али он је научио како да сачува снагу да би имао шансу на Ролан Гаросу.

Не крије колико је импресиониран могућностима Алкараса.

- Карлос има више варијација у игри него што је Надал имао са 19 година и то је оно што навише изненађује све у тенису. Има и снагу али и осећај за фантастичне дроп шотове. Карлос у свом арсеналу има и нека оружја која ни Ђоковић није имао у том добу. Али то не значи да је он бољи од Надала или обратно.

На питање да ли је Алкарас природни наследник велике тројке, слеже раменима:

- Ту су и Циципас, Медведев, Зверев, Рубљов… Они су већ неко време у врху, док је Алкарас одједном искочио и игра другачије од свих поменутих. Може да удара лоптицу рано и агресивно као Циципас, да буде солидан као Зверев… Не може да ради неке ствари које ради Медведев, јер је овај јединствен по томе, али зато фантастично скраћује лопте, како нико од њих не може.

Одушевљен је и његовим психолошким ставом.

- Увек је у партији, увек има позитиван став, гледа у Ферера и заједно се смеју после неког ударца или поена. Опуштен је на терену, за разлику од Надала који никада тако не делује. Никада нисам видео тако добар став у мечу. Можда се тако родио, а можда му је Фереро то саветовао. Да је тако позитиван став добро пројектовати у главу противника. За тенис је веома важно да има аса који оставља утисак да много ужива у игри, да воли да се бори али и да мрзи да губи.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.