Почетна / Тенис / АТП

Флавија Пенета одлично познаје Ђоковића: Не верујем да ће се вакцинисати

Флавија Пенета је 2015. делила шампионско постоље Ју-Ес опена са Ђоковићем, али је одавно не само пензионерка него и мама троје деце
ФОТО: Инстаграм

Као супруга одличног Ђоковићевог друга са АТП тура и вршњака, Фабија Фоњинија, добро га познаје. И није оптимиста поводом ситуације у којој је Ђоковић.

- Не верујем да ће га ово што му се десило у Аустралији натерати да се вакцинише – истиче Италијанка.

- Дуго се познајемо, добри смо пријатељи, имамо добар однос. Добра сам пријатељица и са његовим менаџерима и зато ми није лако да схватим шта се дешава. Новак је увек био другачији од осталих када је у питању начин живота. Од начина исхране до избора пријатеља.

Не крије да је разочарана односом Аустралијанаца према рекордеру свог највећег турнира.

- Превише су га казнили, односили се према њему као криминалцу. Јасно је да није требало да се нађе у тој ситуацији, да буде депортован од аустралијске владе. На његовом месту, ја бих отишла на тренинг, мало се ознојила и онда направила конференцију за медије. Рекла бих “Драги Аустралијанци, дошла сам да играм тенис, није ми била жеља да било коме наудим. Много ми је жао што сте ме погрешно разумели. Видимо се догодине.

Пенета истиче да добро зна ситуацију када је Новак у питању.

- Свака његова одлука је увек лична и увек има подршку супруге Јелене која је увек на његовој страни. Оно што се десило у Аустралији једноставно не могу да објасним. Много ми је жао, јер сам сигурна да је Ђоковић добра особа, и ни у ком случају опасност за јавност.

Сматра да није требало да иде на пут када је знао кроз шта су све Аустралијанци прошли од почетка пандемије.

- Направио је свој избор и када се знају све околности најбоље би било да је остао кући и да није изазивао Аустралију, земљу са којом апсолутно не дели став. Земљу у којој је изолација била веома дуга а мере врло стриктне. Могао је ове године да прескочи турнир и да оде догодине и да се ништа од овога не догоди.

Италијанка је уверена да Ђоковић не би много изгубио и да је својевољно прескочио овогодишњи грен слем у Мелбурну.

- Он има огромну жељу да обори рекорд у броју грен слем трофеја, такви су велики шампиони. Увек им у срцу гори пламен. Као и Серена Вилијемс која је напунила 40 година али се и даље не предаје. За њих је побеђивање као дрога, неодољив позив. Како је Новак реаговао када су му за кратко вратили визу? Изашао је из хотела и отишао право на тренинг.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.