Почетна / Тенис / АТП

Саслушање готово: Адвокат државе не пристаје на панел судија, суђење у суботу у 23,30, главно питање где је Новак?

Новак Ђоковић се сусрео са незапамћеним скандалом у свету спорта. Већ десет дана траје неизвесност и његова борба са властима у Аустралији да избори право учешћа на турниру. Једном је добио на суду
ФОТО: ЕПА/Дијего Феделе

Новак Ђоковић поново своје право мора да брани на суду, овог пута Савезном. Сва дешавања пратите УЖИВО на сајту zurnal.rs.

00,43:

Судија О' Калахан је рекао да ће одлука бити донета у суботу у 9.30 по локалном времену, односно у 23.30 увече по средњеевропском.

00,42:

Саслушање је готово, суђење ће бити одржано сутра у 23.30 по нашем времену.

Ипак, једно питање и даље нема одговор - где је сада Новак Ђоковић?

00,37:

Новаков тим тражи панел судија, адвокат државе не пристаје.

00,34:

Тражено је да се поднесци обе стране поднесу до 22 часа по локалном времену, као и да буде установљен термин за дужину излагања од 60 минута.

00,28:

Саслушање је било само процедурално. Одлучивало се о пребацивању процеса на овај суд, као и о томе да ли ће бити један судија на сутрашњем суђењу или панел судија.

00,25:

Саслушање је почело. Новака није било у кадру, ту су судија и адвокати.

00,00:

Српски тенисер стигао је у канцеларију својих адвоката, одакле ће путем видео линка пратити прелиминарно саслушање код судије О' Калахана.

23,55:

Како јавља Си-Ен-Ен, Новак Ђоковић је поново задржан од стране аустралијских власти, све према договору постигнутом у петак. Уколико не победи на суду, прети му депортација и забрана уласка у Аустралију у периоду од три године.

23,45:

Како незванично сазнају аустралијиски медији, Ђоковићево саслушање пред имиграционом комисијом је завршено. Чекамо да се појави на федералном суду, што би требало да се деси у наредних сат времена

22,52:

Адвокат Блажо Недић рекао је за РТС да ће Новак Ђоковић на саслушању у Савезном суду сам говорити у своје име. Саслушању ће присуствовати његов адвокатски тим, али неће моћи да причају.

22,45:

Имиграциони службеници управо интервјуишу Новака Ђоковића, уочи саслушања пред судом, преносе аустралијски медији.

22,41:

Аустралијски медији преносе да се и даље не зна где се Новак Ђоковић налази у овим моментима и где ће се састати са представницима имгирационих власти.

22,39:

Присуство Новака Ђоковића током две недеље Аустралијан опена могло да угрози животе и грађански поредак повећањем расположења против вакцинације и непоштовањем правила Ковид-19, изјавио је министар Алекс Хоук.

Како преноси "Ди Ејџ", Аустралија је прогласила Ђоковића ризиком за грађански ред и јавно здравље.

"Његово понашање може да утиче на друге људе да не поштују одговарајуће здравствене мере након позитивног теста, што само по себи може довести до преношења болести и озбиљног ризика по њихово здравље и здравље других људи", истакао је Хоук и додао да је Ђоковић са позитивним тестом прошлог месеца у Београду урадио интервју за "Екип".

Сатница вечерашњег појављивања Ђоковића пред судом:

22,00:

У 22 часа по средњоевропском времену (8 ујутро по локалном) у канцеларији његових адвоката Ђоковића ће саслушати имиграциона служба Аустралије. Од тог тренутка тече му и имиграциони притвор који обезбеђују два гранична полицајца која ће бити у канцеларији.

00,15:

Предвиђено је да Новак Ђоковић буде саслушан и пред Федералним судом у суботу у 10.15 по локалном, односно у ноћи између петка и суботе по нашем времену (00,15). Вођење поступка поверено је судији Џону О'Калахану.

04,00:

Предвиђено је да у канцеларији адвоката буде до 14 часова у суботу по локалном (4 ујутру у Србији) после чега имиграциони притвор наставља на за сада непознатој локацији.

Претходно, током дана, покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да је документ издат од надлежних органа, по којем је тенисер Новак Ђоковић 16. децембра био позитиван на корона вирус "апсолутно валидан", као и да "не постоји казна" ако је после тога прекршио обавезну самоизолацију учествујући на јавном догађају.

Такође, председник Србије Александар Вучић огласио се видео поруком на свом Инстаграм налогу и послао поруку подршке Новаку Ђоковићу, уједно је и одговорио премијеру Аустралије Скоту Морисону.

"The Age", еминентни аустралијски портал, објавио је карикатуру Новака Ђоковића која се није свидела навијачима Београђанина, а ни Србији.

Селектор српског Дејвис куп тима Виктор Троицки огорчен је понашањем АТП-а. Изостанак реакције светског удружења тениских професионалаца је за Виктора скандалозан.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, ако остане у Мелбурну, меч првог кола Аустралијан опена играће у понедељак. Жребом је одлучено да се Ђоковић у првом колу састаје са Миомиром Кецмановићем.

- Код људи у Аустралији сам видео велику мржњу према Новаку Ђоковићу, ја сам овде седам година и никада нисам имао проблем - рекао је српски фудбалер и играч Сиднеја Милош Нинковић у изјави за Тањуг.

Арно Гујон, хуманитарац, српски зет, а од скоро и директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, на свој начин послао је поруку подршке Новаку Ђоковићу путем друштвених мрежа.

Алберт Бурла, директор компаније „Фајзер”, једног од највећих произвођача вакцина против коронавируса, рекао је да Новак Ђоковић има довољно антитела.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.