Почетна / Тенис / АТП

Ђоковић слободан до вечерас, онда мора у притвор, случај се сели на Савезни суд! (ВИДЕО)

Саслушање је почело у 10.45 по српском времену, председава судија Ентони Кели
ФОТО: printscreen

Министар за имиграционе односе Алекс Хоук донео је одлуку о поништењу већ једном поништене визе, па се Новаку Ђоковићу спрема депортација из Аустралије.

Новакови адвокати уложили су жалбу.

Тражили су да суђење буде преношено уживо. Желе да се све ово заврши до недеље.

Саслушање је почело у 10.45 по српском времену. Председава судија Ентони Кели.

Судија Кели предложио је кратку забрану депортације најбољег тенисера света Новака Ђоковића из Аустралије до суботе у 16 сати.

Кели је на саслушању рекао да би могао да предложи привремену забрану, ако не постоји ранији захтев за његово удаљавање из државе, пошто ће Ђоковић у суботу имати разговор са званичницима Министарства за миграције.

Николас Вуд, адвокат Новака Ђоковића, затражио је од судије да процес убрза што је могуће више, како би његов клијент могао да наступи у понедељак у првом колу Аустралијан опена.

Ђоковићеви адвокати желе да процес остане на овом суду и да не губе време на пребацивање на неки други суд.

"Тренутно је сваки минут значајан за нашег клијента“, рекао је Вуд на саслушању.

Он је потврдио да се његов клијент не налази у притвору.

Србинови адвокати су додали да је министар одлуку о поништењу визе донео јер не жели да се разбукта антиваксерско расположење у нацији.

Вечерас у 22 сата по нашем времену Ђоковић ће на састанак с имиграционим властима. Предложио је заступник државе да Ђоковић до тада буде у некој врсти притвора код адвоката. Полицајци граничне службе би били с њим до вечерашњег састанка, а након тога би отишао у прави притвор.

Адвокат државе Стивен Лојд није против ни да остане процес код судије Келија ни да га пребаце на други суд и прихвата рокове које је дао Ђоковићев адвокат.

Адвокат Федералне владе Лојд образложио је какав је статус најбољег тенисера света, што се тиче притвора и боравка у хотелу за имигранте.

Како је рекао, током петка, Ђоковић неће бити у притвору, нити при доласку у канцеларију адвоката, али ће бити притворен током консултација са својим правним тимом, као и после тога.

Уколико се суђење настави и у недељу, потврђено је да ће и Ђоковић тада бити у притвору, а ако његово присуство на рочишту буде потребно, биће доведен као притвореник.

"Полицајци који буду спроводили Ђоковића до канцеларије у којој ће се водити разговор поступаће као када се поступа да је особа у притвору", навео је Лојд.

Судија се повукао да размисли о захтевима обе стране, а онда ће да објави одлуку.

Преломио је после нешто више од пола сата.

Новак до суботе у 8 ујутро не иде у притвор. За сутра (касно вечерас по нашем времену) планирано је да Новак оде на састанак са имиграционим службеницима, а онда буде са својим адвокатима. Потом мора у притвор.

Ново саслушање биће у недељу у 9 ујутро по аустралијском времену.

Ђоковићеви адвокати су због хитности случаја хтели да случај остане на Федералном суду, али им судија Кели није удовољио. Случај иде на Савезни суд. 

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

daca
pobedice nole u melburnu osvojice pehar
naci-rasizam
Anglo-američki pohod na Srbiju! Australijska vlada je tu samo sitan šrafčić u anglo-američkoj propagandi protiv pravoslavne Srbije.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.