Почетна / Тенис / АТП

Филип Крајиновић пред дуел са Аустријом: Са Новаком смо фаворити за титулу

Филип Крајиновић је трећи рекет Србије на АТП листи, али ће на Дејвис купу бити други

Због чињенице да му услови игре у Инсбруку, па и касније у Мадриду, одговарају више од осталих из државног тима, биће одмах до најбољег тенисера света.

Одабрану групу предводи, наравно, најбољи на свету - Новак Ђоковић. Његово лавовско срце, борбеност и упорност важни су адути у нападу на Салатару.

Као такав успео је да пренесе такмичарски дух и изражену жељу у игрању за репрезентацију и на остатак екипе. И није важно какав је распоред осталих тенисера, ову екипу на путу до успеха покреће заједништво.

- Ми смо тим и гледамо шта је најбоље за репрезентацију. Искрено се надам победама, а са Новаком смо сигурно фаворити. Он нам даје неку посебну енергију – истакао је Крајиновић.

Дејвис куп је на крају веома напорне сезоне. Али, без обзира на све, Крајиновић и остатак екипе су спремни за максимум. А играње у бојама репрезентације је посебна привилегија.

- Била је заиста дуга сезона, одиграли смо доста турнира, а некако смо навикли да после Париза одмарамо. Међутим, Дејвис куп су част и задовољство, то се не одбија – додао је 29-годишни Филип.

Завеса је већ пала на турнире, а Крајиновић је назадовао на ранг листи.

- На крају нисам задовољан, циљ је био да уђем у топ 20, а нисам завршио ни у топ 40 – рекао је 42. играч света.

Опет измакла прва титула

Неизмерно је Крајиновић прижељкивао прву титулу у каријери, финале у Хамбургу из серије 500, била је одлична прилика, али је сјајни Шпанац  Карењо затворио све путеве до трофеја.

- На жалост, нисам освојио. У том финалу нисам имао никакве шансе. Противник је одиграо заиста много боље од мене – истакао је Филип.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.