Почетна / Тенис / АТП

Тенисери на Ролан Гаросу добиће један сат дневно за излазак из хотела

Директор турнира Ги Форже додао је да ће играчи имати прилику „да оду на трчање или да уживају у свежем ваздуху”
ФОТО: ЕПА/Каролин Блумберг

Тенисерима који буду учествовали на Отвореном првенству Француске биће омогућен једносатни дневни боравак ван хотелског карантина, саопштили су данас организатори.

Директор турнира Ги Форже додао је да ће играчи имати прилику „да оду на трчање или да уживају у свежем ваздуху”.

Он је оценио да су играчи изразито свесни ситуације везане за пандемију корона вируса.

- Наш циљ није да им ставимо огрлицу и вежемо их у хотел или на терене Ролан Гароса - рекао је Форже.

Пандемија је ове године померила датум почетка турнира, са 23. на 30. мај, док је прошлогодишње такмичење одржанао у септембру, са до 1.000 гледалаца дневно.

На овогодишњем турниру очекује се већи број гледалаца, јер ће ограничења на националном нивоу бити умањена пре и за време такмичења.

Ако здравствена ситуација настави да се побољшава у Француској, биће дозвољено до 5.388 гледалаца сваког дана.

Навијачи ће моћи да уђу и на шест посебних подручја унутар комплекса, чији ће капацитети износити максималних 13.146 места, 9. и 10. јуна, а очекује се да организатори ове године продају 118.611 улазница у поређењу са 15.000, колико је продато прошле године.

Играчи ће по доласку у Париз ићи директно у хотел и биће тестирани на корона вирус пре него што добију акредитацију, а тестове на корона вирус обавлајће на свака четири дана.

Сви тенисери биће смештени у два париска хотела, где ће имати приступ ресторанима и теретанама, а приступ теренима Ролан Гароса неће имати у данима када нису на распореду за играње.

Навијачи старији од 11 година мораће да носе маске све време на трибинама, док ће од 9. јуна у зависности од усвајања здравственог сертификата од стране француских власти, морати да покажу негативан ПЦР или антигенски тест не старији од 48 сати, потврду о вакцинацији или доказ да су били заражени и да су се опоравили од вируса.

Новитет ће бити ноћни мечеви на централном терену, који ће се играти до 9. јуна, са укљученим рефлекторима и са могућношћу затварања крова на стадиону.

Публике неће бити једино 9. јуна од 21.00, због полицијског часа.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.