Почетна / Тенис / АТП

Без домаћих дуела на старту Србија опена, Београд добио још једну лиценцу АТП турнира

Директор Србија опет турнира Ђорђе Ђоковић саопштио је да је Србија добила још једну лиценцу АТП турнира
ФОТО: ЕПА/Андреј Чукић

- Као што смо и претходних дана најављивали, циљ нам је да повећамо број турнира у Београду. Са великим поносом желим да објавим нешто што је од синоћ и званично, а то је да од 22. маја ове године, дакле за нешто висе од месец дана имамо нови АТП турнир, нову 250 лиценцу, једногодишњу лиценцу због померања Роланд Гароса. Надамо се да ће ситуација да се поправи и да можемо што пре да вратимо публику на трибине – рекао је Ђоковић током жреба за предстојећи Србија опен АТП турнир у Београду.

Ђоковић је пожелео добродошлицу свима на овогодисњи турнир, који ће се одржати од 19. до 25. априла.

- Поносни смо што успели да вратимо лиценцу у Београд, мислимо да овај град и ова држава заслужују један овакав турнир. Ипак, имамо и најбољег на свету и неколико играча из топ 50 на свету. Ово је сјајна прилика да прикажемо домаћој публици све наше играче и да младе наде покушавају да се пробију ка врху светске листе што брже – рекао је Ђоковић.

Србија опен жреб: Без српских дуела на старту, тежак посао за Виктора и Ђереа
У просторијама "Тениског центра Новак", одржан је жреб за Србија опен 2021. Новак Ђоковић и Душан Лајовић у првом колу су слободни, противник Ласла Ђереа је Аргентинац Лондеро, Троицки ће се састати са Чекинатом...
Први носилац турнира је Новак Ђоковић, други Матео Беретини, трећи Аслан Карацев, а четврти Душан Лајовић.
Новак је као први носилац турнира слободан у првом колу, а потенцијални ривал у другом колу биће му Корејац Сунву Квон.
Попут Ђоковића, слободан у првом колу је и Душан Лајовић, кога у другом колу чека бољи из дуела Делбоник - Беракнис. Ласло Ђере се већ у првом колу састаје са Аргентинцем Хуаном Игнасиом Лондером.
Миомир Кецмановић у првом колу има лакши задатак, пошто се састаје са једним од квалификаната. Ривал Филипа Крајиновића на старту је Италијан Траваља.
Нимало наиван задатак у првом колу имаће Виктор Троицки, који се састаје са Марком Чекинатом. Србија опен на програму је од 19. до 25. априла на теренима "Тениског центра Новак".
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gagy
Svaka cast Srbija je to i zasluzila!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.